Ivano van Erp boekt manchezege en pakt podiumplaats in ONK 125cc in Boekel

31 augustus 2020  

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Boekel een manchezege weten te pakken. Van Erp reed in zowel de eerste als de tweede manche aan de leiding. In de eerste manche maakte hij in de slotfase een fout en werd vierde. De tweede manche wist hij wel winnend af te sluiten en werd hiermee tweede in de daguitslag.

Nadat er door de Covid 19 pandemie lang geen wedstrijden meer in Nederland waren geweest, ging het Open Nederlands Kampioenschap afgelopen zaterdag van start in Boekel. De opkomst was groot waardoor het in de training erg druk was op de baan. Dit zorgde ervoor dat Ivano het moeilijk had om een vrije ronde neer te kunnen zetten. Toch kwam hij uit op een vierde tijd maar keerde niet tevreden terug naar het paddock.

Op zijn MJC Yamaha pakte Ivano in de eerste manche een hele goede start en dook als leider de eerste bocht in. Zijn snelheid was goed en hij slaagde erin om de koppositie ronde na ronde in handen te houden. Met Liam Everts en Cas Valk achter zich maakte hij met nog twee ronden te gaan een fout en kwam ten val. Dit koste hem een aantal plaatsen waardoor hij als vierde over de finish kwam.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ook ditmaal zat hij er goed vooraan bij met de start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde wist hij de koppositie over te nemen. Nadat hij drie ronden aan de leiding had gereden, werd hij gepasseerd door Liam Everts maar Ivano wist hem goed te volgen en toen Everts met nog twee ronden te gaan een fout maakte, wist Ivano de koppositie terug in handen te nemen en de wedstrijd winnend af te sluiten.

Met een 4-1 in de manches eindigde Ivano op een tweede plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat voor Ivano de tweede wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap op het programma in het Italiaanse Faenza. In de week die daar op volgt staan er nog twee wedstrijden op het circuit van Faenza op het programma.

Daguitslag ONK 125cc Boekel:

1 Liam Everts 95 Pnt

2 Ivano van Erp 88 Pnt

3 Cas Valk 80 Pnt

4 Nikita Kucherov 79 Pnt

5 Scott Smulders 77 Pnt