Zevende plaats – een gedegen seizoenstart voor Pim Garvelink

13 maart 2020  

Afgelopen zondag stond voor de Nederlandse- en Belgische rallycross top de eerste wedstrijd op het programma. Onder listige omstandigheden werd er op het scherpst van de snede gestreden. Pim Garvelink wist de openingsronde van zijn campagne voor 2020 op een prima zevende plaats in zijn klasse te eindigen – een prima start van het seizoen.

“Om toch weer een beetje in het ritme te komen heb ik besloten om ook op zaterdag maar te rijden en dat ging nog niet geweldig. Op zondag begon het daarentegen prima. Tijdens de training reed ik een tweede tijd en ook in de eerste manche wist ik goed mee te komen met de andere coureurs, ondanks dat ik was ingedeeld in een zware groep.”

Pim Garvelink wist inderdaad een goede tijd op de klokken te rijden en sloot de eerste manche dan ook met een prima zevende tijd af.

“Ook tijdens de tweede en derde manche kon ik eigenlijk wel goed meekomen.  Ondanks de regen, de lastige bandenkeuze en sterke tegenstanders reed ik toch tijden vlak buiten of in de top tien. Uiteindelijk bleek dat genoeg om de semi-finales te halen. Ook in die semi-finale kon ik goed meekomen en finishte ik uiteindelijk als derde waardoor ik me ook voor de finale plaatste.”

Vanaf plaats vijf ging Garvelink van start en al direct bij de start kwam hij in aanraking met één van de andere tegenstanders. Ook later in de finale kregen beide kemphanen weer met elkaar te maken en ondanks schade aan de Honda Civic eindige Pim Garvelink toch als zevende algemeen.

“Het ging er hard aan toe in de finale en dat is juist het mooie aan deze sport. Ik reed op een gegevens moment als laatste toen er ineens een auto voor me stil stond die ik niet meer kon ontwijken. Ik klapte er vol achterop waardoor de radiateur beschadigde en de motortemperatuur flink opliep. Ik wist de finish te halen als zevende en heb direct daarna de motor uitgeschakeld om verdere schade te voorkomen. De komende weken gaan we de mogelijke schade nalopen en herstellen. Ons doel is de testwedstrijd op het Eurocircuit om de auto daar klaar te stomen voor de wedstrijd op Lydden Hill met pasen. Maar voor nu kijk ik met een goed gevoel terug op de eerste wedstrijd van het seizoen.” sluit Pim Garvelink af.