Pim Garvelink klaar voor druk en uitdagend seizoen

7 maart 2020  

Na zijn eerste seizoen met de Honda Civic Type R afgelopen jaar met een goed gevoel te hebben afgerond is Pim Garvelink deze winter druk aan de slag geweest om de auto weer verder te verbeteren. Voor aankomend jaar heeft Pim een druk internationaal programma in de planning staan met wedstrijden in Nederland, België, Duitsland en Groot Brittannië.

Een vijfde plaats in het eerste seizoen met een nieuwe auto smaakt natuurlijk naar meer. Voor Pim Garvelink en zijn team dan ook alle reden om te kijken of ze de auto weer verder konden verbeteren. Zo is er een snellere motor in gebruik genomen en is ook de versnellingsbak onder handen genomen.

“We hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Natuurlijk hebben we de auto helemaal nagelopen. Ondanks dat ik geen grote problemen heb gehad afgelopen seizoen heeft zo’n rallycross auto toch heel wat te verduren. We hebben wat kleine problemen hersteld maar ons vooral gefocust op het verbeteren van de auto en hebben hiermee volgens mij mooie stappen kunnen maken. Het liefst had ik eerst een testwedstrijd gereden maar we gaan aankomende zondag direct van start en dan zien we wel waar ik sta aan het eind van de dag.

Het komend seizoen start ik in de wedstrijden meetellend voor de BelNed-Cup en het Nederlands Rallycross kampioenschap. Daardoor kan ik rijden op het Eurocircuit in Valkenswaard en op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Daarnaast staan ook de wedstrijden op het rallycross circuit bij Lydden Hill in Groot Brittannië en het fantastische circuit bij Buxtehude in Noord-Duitsland op het programma en naar die wedstrijden kijk ik nu al uit. Als bonus start ik ook nog in het weekend van de Spa WorldRX of Benelux op het speciaal geprepareerde rallycross parcours op het Formule 1 circuit bij Spa Francorchamps.  Ik heb ontzettend veel zin om weer te mogen starten en ik verwacht dat het weer een prachtig seizoen zal gaan worden,” vertelt Pim Garvelink.

Kalender 2020

8 maart – Duivelsbergcircuit Maasmechelen (B)
12-13 April – Lydden Hill Race Circuit (GB)
18/19 April – Eurocircuit Valkenswaard (NL)
8-10 mei – Estering Buxtehude (D)
15-17 mei – Spa WorldRX of Benelux (B)
23-24 mei – Eurocircuit Valkenswaard (NL)
20-21 juni – Eurocircuit Valkenswaard (NL)
5 juli – Duivelsbergcircuit Maasmechelen (B)
23 aug – Eurocircuit Valkenswaard (NL)
13 sept – Duivelsbergcircuit Maasmechelen (B)
20 sept – Eurocircuit Valkenswaard (NL)
4 okt – Duivelsbergcircuit Maasmechelen (B)