Pim Garvelink wacht nieuwe uitdaging op Lydden Hill

26 september 2019  

Aankomend weekend maakt Pim Garvelink de overtocht naar Groot Brittannië. Op het legendarische Lydden Hill Race Circuit wordt een ronde van het Toyo Tyres BTRDA Clubmans Rallycross Championship verreden en Pim Garvelink zal zijn opwachting maken op het voor hem onbekende circuit tegen onbekende tegenstanders.

Lydden Hill Race Circuit wordt beschouwd als één van de eerste echte rallycross circuits en vormt samen met onder andere het Eurocircuit in Valkenswaard de bakermat voor de internationale rallycross. De eerste rallycross werd, als TV show, al in 1967 georganiseerd op het Lydden Hill Race Circuit. Voor Pim Garvelink betekent de deelname in Groot Brittannië zijn tweede deelname dit jaar op een, voor hem nieuw, internationaal aansprekend circuit.

“Lydden Hill betekent rallycross. Het is echt de basis van de internationale rallycross geweest en ik heb ontzettend veel zin om er aan de start te mogen verschijnen. Het BTRDA Clubmans Rallycross Championship is een drukbezet kampioenschap met erg veel deelnemers en ik heb echt geen idee wat ik moet verwachten van de tegenstanders. Wat ik over de andere deelnemers heb kunnen vinden is dat ze in snel en professioneel materiaal rijden dus zal het een pittig weekend worden. De afgelopen tijd heb ik wel wat videomateriaal van het circuit bekeken en wat onboards bekeken om me voor te bereiden. Daarnaast zal ik de vrije trainingen vooral gaan gebruiken om het circuit echt te leren kennen.”

“Nadat de twee wedstrijden op Valkenswaard werden geschrapt besloot ik nog een wedstrijd aan mijn kalender toe te voegen en deze wedstrijd op Lydden Hill paste eigenlijk precies in het schema. Natuurlijk vind ik het ontzettend jammer dat we de wedstrijden op Valkenswaard niet hebben kunnen rijden. Rallycross hoort gewoon in Nederland thuis en hoort ook gewoon op het Eurocircuit thuis, net zoals de wedstrijden ook op Lydden Hill thuishoren. Er wordt al sinds 1971 op het Eurocircuit gereden en het zou zo verschrikkelijk jammer, en wat mij betreft onterecht, zijn dat er in de toekomst niet meer zal worden gereden. Laten we met z’n allen hopen dat we volgend jaar weer gewoon een volledig kampioenschap op het Eurocircuit kunnen rijden. Ik ga ontzettend genieten van het weekend in Lydden Hill en ga zien waar ik uiteindelijk sta ten opzichte van de sterke rijders uit Groot Brittannië.”

Op vrijdag vindt de administratie- en technische controle plaats en zaterdag zal de wedstrijd aanvangen met de vrije trainingen. Zaterdag aan het einde van de middag zal Pim Garvelink weten of hij al voldoende tegenstand kan bieden tegen de Britse concurrentie