Pim Garvelink hoopt succes te kunnen herhalen op het Duivelsbergcircuit

7 september 2019  

Aankomend weekend staat er weer een vol rallycross wedstrijdschema op het programma op het Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen. Pim Garvelink zal wederom aantreden in de sterk bezette SuperNationals Min klasse en hoopt zijn sterke resultaat van vorige maand, een tweede plaats algemeen, aankomend weekend te kunnen herhalen.

In tegenstelling tot eerdere raceweekenden zullen de eerste manches al op de zaterdag worden verreden en staan de volgende manches en finales op de zondag gepland. Ruim twintig deelnemers komen aan de start in de Supernationals Min klasse en tijdens vorige wedstrijden is wel gebleken dat iedereen aanspraak kan maken op de finale- en podiumplaatsen. Ook Pim Garvelink hoopt dit weekend weer voor de podiumposities mee te kunnen strijden.

“Ik heb erg veel zin in de wedstrijd van aankomend weekend. Na het wegvallen van de rondes op het Eurocircuit hebben we nu ineens te maken met een pauze van een maand en dat zijn we eigenlijk niet gewend in de zomer. Het zal aankomend weekend weer een heftige strijd gaan worden in mijn klasse met veel verschillende deelnemers aan de start. Ook het weer zou wel eens parten kunnen gaan spelen. Hoewel het voor het publiek natuurlijk minder prettig is vind ik het persoonlijk wel fijn dat de baan wat gladder is door regen. Het komt dan meer aan op stuurmanskunst in plaats van het pure vermogen van de auto. De auto’s van veel van de andere deelnemers hebben net wat meer vermogen waardoor ik, normaal gesproken, op een droge baan wat in het nadeel ben. Van mij mag er dus af en toe wel een buitje vallen. Ik ga er, ondanks de sterke competitie, aankomend weekend weer alles aan doen om de finales te halen,” vertelt Pim Garvelink.

Het gehele weekend staat het Duivelsbergcircuit in het teken van prachtige rallycross. Van zaterdagochtend vroeg tot het einde van zondagmiddag zullen de deelnemers van het VAS kampioenschap, het DRX, BRX en BelNed rallcross kampioenschap volgas over het roemruchte circuit jagen.