Knie operatie noodzakelijk voor Nancy van de Ven

29 juli 2019  

Dat Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team op karakter de tweede manche van het wereldkampioenschap dames in Tsjechie heeft gereden, is nu wel duidelijk. Van de Ven ging vandaag naar het ziekenhuis om te laten bekijken wat er met haar knie aan de hand is.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat haar meniscus en kraakbeen afgebroken zijn, wat haar knie blokkeerde. Voordat de MRI scan plaats kon vinden werd er eerst vocht uit haar knie gezogen. Ook denkt de dokter dat haar knie uit de kom is geweest. Van de Ven hield de schade beperkt in de tweede manche en wist als vierde over de finish te komen.

Aanstaande woensdag zal de dame uit Vlissingen een operatie ondergaan en zoals het er nu naar uitziet, zal ze bij de volgende Grand Prix in het Italiaanse Imola op 17 en 18 augustus weer terug achter het starthek verschijnen.

Na drie wedstrijden staat Nancy op een tweede plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap, met een achterstand van 14 punten op Courtney Duncan.