Podium voor MX Rookie Jeremy en EK punten voor MX Rookie Damien

31 mei 2019  

Afgelopen weekend reisde MX Rookie Jeremy naar Wanssum, waar de MON Jeugd op de planning stond. Voor Damien stond de EK wedstrijd in Reutlingen (D) op het programma.

In de training moest Jeremy weer in zijn ritme komen, omdat de ondergrond van Wanssum hard en deze van gras was. De eerste manche was Jeremy tweede met de start en wist hij na één ronde weer de eerste plaats te veroveren. Door goed tempo te houden en geen foutjes te maken finishte Jeremy op deze eerste plaats. De tweede manche had Jeremy kopstart en wist hij al gauw een grote voorsprong op te bouwen op de nummer twee. Hij won deze manche overtuigend en pakte de eerste plaats overall.

Op zaterdag stond er een vrije training op het programma van twintig minuten. Deze tijd had Damien hard nodig om het ritme en de juiste lijnen op deze technisch moeilijke baan te vinden. Tijdens de tijdtraining ging het al beter en kon hij een negende tijd noteren in groep B.

Tijdens de kwalificatieheat pakte hij een mooie start en kwam als vijfde uit de eerste bocht. Netjes en constant rijdend eindigde hij op een mooie elfde plaats. Hij had veel moeite om het juiste ritme te vinden in deze eerste buitenlandse wedstrijd na zijn sleutelbeenbreuk.

Op zondag in de warm-up training liep het niet vanzelf en noteerde hij een 27e tijd. Tijdens de start van de eerste manche, waar hij als 21e een plekje mocht zoeken, werd hij gelijk ingesloten door de eerste bocht binnendoor af te draaien en kwam hij als 16e door.

Hij reed een stabiele wedstrijd, maar door te weinig ritme moest hij enkele plaatsen toegeven en eindigde hij als 20e. Tijdens de start van de tweede manche was er een plekje aan de buitenkant vrij en kon hij als 3e aan de manche beginnen. Helaas werd de race na drie ronden stil gelegd wegens een ongeval. Tijdens de herstart moest hij wederom aan de binnenkant plaats nemen, maar een goede start resulteerde dat hij als 6e de eerste bocht doorkwam. Het was erg moeilijk om directe aansluiting bij de top te behouden. Door netjes en stabiel te rijden eindigde hij uiteindelijk wederom op een 20e plaats.

In totaal met twee EK punten, veel ervaring, ritme en zelfvertrouwen weer naar huis.

Er staat deze week genoeg op de planning voor Jeremy en Damien, want donderdag hebben ze de Dutch Masters of Motorcross op het circuit van Rhenen. Aanstaande zaterdag hebben ze de MON Jeugd Motorcross in Stevensbeek en op zondag de ONK KNMV wedstrijd in Gemert.