Pim Garvelink maakt zich op voor nieuw buitenlands avontuur

31 mei 2019  

Het Belgisch Rallycross Kampioenschap is aankomend weekend te gast op het spectaculaire rallycross circuit in het Noord-Duitse Buxtehude. Op het moment dat de kalender van het Belgisch Rallycross Kampioenschap bekend werd en het voor Pim Garvelink duidelijk werd dat dit circuit aan de kalender was toegevoegd omcirkelde hij dit raceweekend met een dikke rode stift op zijn kalender.

“De Estering in Buxtehude is echt een legendarisch en fantastisch mooi circuit. Het is echt nog één van de ‘oude’ rallycross circuits waar ik eigenlijk al sinds ik ben begonnen met rallycross wilde gaan rijden. En dat gaat dan aankomend weekend gebeuren.”

Een flink aantal Nederlandse en Belgische coureurs reist af naar Noord-Duitsland en ook in de Supernationals MIN, de klasse waarin Pim Garvelink uitkomt, staan er ruim dertig snelle coureurs aan de start.

“Ik heb ontzettend veel zin in aankomend weekend. De afgelopen jaren ben ik een aantal keer op de Estering geweest om de specialisten van het Wereldkampioenschap Rallycross (WordRX) aan het werk te zien en dat was al bijzonder spectaculair. Nu mag ik zelf van start op dit technische circuit. Het eerste rechte stuk vanaf de start eindigt met een geweldige scherpe bocht naar rechts en daar kun je al het verschil gaan maken. De jokerlap op de Estering is krap, technisch en vrij langzaam dus ook die zal ik goed moeten gaan oefenen. Ter voorbereiding heb ik erg veel onboards gekeken van het circuit gekeken en hebben we ook nog wat kleine wijzigingen doorgevoerd aan de afstelling van de Honda. Ik ben erg benieuwd naar het circuit en of mijn voorbereidingen mij gaan helpen aan een goed resultaat. Ik kan in elk geval niet wachten om mijn eerste meters op de Estering te gaan rijden,” vertelt Pim Garvelink.

Op zaterdag worden de auto’s gekeurd en pas op zondag zullen de vrije training, de heats en de finales worden verreden. Vanaf zondagochtend 09:00 uur barst het rallycross geweld los in Buxtehude.