Weer veel werk te doen…Allemaal samen richting TAC Tielt

26 februari 2019  

Er is opnieuw veel werk aan de winkel voor Mats vd Brand en Eddy Smeets. De BMW M3 die er knap en strak bij stond voor de start van het nieuwe kampioenschap, kan weer opgelapt worden. De ontgoocheling van het team is meteen na de Rally van Haspengouw duidelijk uitgesproken. Vanaf nu staan alle neuzen richting Tielt. Als alles én iedereen klaar is, komt de M3 daar opnieuw aan de start.

Mats VD Brand: Ik heb niet veel te zeggen over de Rally van Haspengouw. Er is geen excuus… Ik heb gewoon een domme fout gemaakt en daardoor heel wat mensen te-leurgesteld. Nu komt het erop neer om beter te worden als rijder: eentje die wél de finish kan halen en zichzelf minder druk oplegt. Het seizoen starten zoals het vorige eindigde, is echt niet goed bezig zijn. Haspengouw 2019 is een serieuze eye-opener voor me. Vanaf nu wil ik de mensen die zoveel voor me doen – mijn papa, de monteurs, mijn navigator, onze fans en volgers, enz… – super tevreden maken in plaats van ze teleur te stellen met nog een crash. Ik wil ze ook allemaal nog eens extra danken voor alles wat ze al voor me gedaan hebben

Eddy Smeets: Ik heb het bijzonder moeilijk met deze opgave omdat het bij de eerste passage in deze bocht al maar net goed ging. Mats wist dat en toch probeert hij opnieuw om zo hard erdoor te gaan. Dat is niet erg slim. We wisten wel van 2018 dat die bocht kàn tegen 175 km/u maar het wipje in de weg net voor de bocht bracht de M3 deze keer precies meer uit balans. Vanaf nu zal er het een en ander moeten ver-anderen… Zo hoop ik dat het nu stilaan duidelijk wordt dat constant aan 98 à 100% rijden teveel crashes en te weinig resultaten oplevert

Gezien de puntentelling en de gekende regelmaat van Franky Boulat heeft onze titeljacht in de RACB M cup nu al een serieuze achterstand. Mats en ik hebben ons schrapresultaat al op zak en de vijf beste resultaten tellen. Vorig jaar wonnen we vier manches maar werden we door twee opgaves maar vice-kampioen. We hebben het ons niet makkelijk gemaakt en deze – letterlijk – veldslag verloren. Maar we geven nog niet op…