Tom Coronel kiest voor CUPRA in FIA WTCR 2019

26 februari 2019  

Huizen, 26 februari 2019 – Begin april start de tweede jaargang van de FIA World Touring Car Cup (WTCR) presented by Oscaro in Marokko. Binnen het aansprekende internationale deelnemersveld, dat zich voor komend seizoen heeft ingeschreven, prijkt ook nu de naam van Tom Coronel. De ervaren 46-jarige coureur uit ‘t Gooi, die komend racejaar van start gaat met de door het Belgische Comtoyou Racing ingeschreven CUPRA

“De contacten met het team dateren van eind vorig jaar”, vertelt Tom Coronel. “Na de races op Macau kwam ik in gesprek met Kurt Mollekens. Mijn oud-teamgenoot tijdens de Euroseries Opel Lotus en momenteel engineer bij Comtoyou Racing uit het Belgische Waterloo. Dat gesprek zette mij aan het denken en na de nodige contacten met het team, onder leiding van François Verbist en Jean-Michel Baert kwam ik tot een goede afspraak voor het komend seizoen. Daarbij speelde de oud teammanager van het SEAT WTCC Team, Jaime Puig, ook een belangrijke rol. Met SEAT heb ik in de jaren de nodige successen in de CUPRA behaald. Jaime speelt nu een rol bij CUPRA en gaf voor mij de doorslag om hier voor te kiezen. Het gaat hier om auto’s die in Spanje bij CUPRA gebouwd zijn en die door Comtoyou Racing gefinetuned worden. Ieder raceweekend zal er ook een monteur van CUPRA aanwezig zijn. Verder zijn er de nodige testdagen in het contract opgenomen, waarvan de eerste op 27 en 28 februari. Dan rijd ik met een -dan nog witte- CUPRA op Zandvoort. Uiteindelijk zal de auto de bekende gele kleur krijgen en het startnummer voor komend seizoen is ’50’. Daarmee wil ik DHL als sponsor extra in het zonnetje zetten, want zij bestaan dit jaar precies 50 jaar en dit leek mij een mooie geste. Verder zijn alle sponsors van vorig jaar gebleven, waardoor ook de rest van de auto voor iedereen herkenbaar zal zijn. Dat geldt ook voor de tweede -eveneens gele- auto van het team, die bestuurd zal worden door Aurélien Panis”, aldus Coronel aan de vooravond van de eerste testritten

Jaime Puig, verantwoordelijk voor de sportactiviteiten van het merk CUPRA, verklaart: “Ik ben blij dat Tom Coronel heeft gekozen voor CUPRA en ik hoop dat we samen weer voor mooie resultaten kunnen zorgen. Tom ken ik al sinds zijn start in het toerwagenracen in 2001, hij heeft toen al meerdere jaren voor ons merk gereden. Zijn eerste overwinning in het WTCC behaalde hij met een SEAT in 2008 in Okayama. Hier gebruikte Tom een speciale bandencombinatie, slicks voor en regenbanden achter. Dat zal ik nooit meer vergeten!  Zoiets moet hij dit jaar maar weer eens herhalen.”

François Verbist, technicus met decennialange ervaring en tal van successen in de autosport, is teammanager van Comtoyou Racing en stelt: “Ik ben blij dat een ervaren toerwagencoureur als Tom voor ons team heeft gekozen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen mooie resultaten kunnen neerzetten.”

Voor wat betreft de vooruitzichten hoopt Coronel uiteraard dit jaar toch weer op het podium te staan. “Na het afgelopen jaar moet het toch lukken om weer een keer ‘a moment of fame’ te pakken. Het zal niet makkelijk zijn, want dit jaar keren er natuurlijk vele grote rijders van weleer in het kampioenschap terug. Aan de andere kant heb ik veel vertrouwen in de auto plus het team en laten we hopen dat het geluk dit jaar ook weer een keer mijn kant op valt. Zeker door de vroege en goede voorbereiding, maar ook het jaar ervaring in het WTCR, moet het toch weer een keer lukken om de strijd om de podiumplaatsen aan te gaan. Het zal zeker niet makkelijk zijn, de concurrentie is sterk, maar we hebben 10 raceweekenden, met ieder drie races om het te bewijzen. Hopen dat we uit de schade blijven en de strijd aan kunnen gaan. Aan mij zal het niet liggen. Ik heb er zin in! Eat My Dust ehhh Cheese! ”

Kalender FIA WTCR 2019
5–7 april Marrakech Marokko
26-28 april Hungaroring Hongarije
10-12 mei Slovakia Ring Slowakije
17-19 mei Zandvoort Nederland
20-22 juni Nurburgring Duitsland
5–7 juli Vila Real Portugal
13-15 september Ningbo China
25-27 oktober Suzuka Japan
14-17 november Macau Macau