Ivano van Erp kent succesvol weekend met overwinningen in Lommel en Groesbeek

25 februari 2019  

Ivano van Erp van het IVE 432-YAMAHA MX TEAM heeft een succesvol weekend achter de rug. De rijder uit Oss kwam in twee wedstrijden aan de start en wist beide keren te winnen.

Als voorbereiding op het seizoen kwam Ivano op zaterdag aan de start in de JMS wedstrijd in het Belgische Lommel en nam op zondag deel aan de wintercross in Groesbeek.

op het zandcircuit van Lommel liet Ivano zien dat hij al vroeg in het seizoen lekker in zijn vel zit. Na het veroveren van de pole position voegde hij er later op de dag twee manchezeges aan toe waarmee hij de dagzege pakte.

Het circuit van Groesbeek is een heel ander circuit dan Lommel. Het heeft een hardere ondergrond met stuiters en verraderlijke knippen. Een foutje is snel gemaakt op een circuit zoals deze maar Ivano had het duidelijk goed naar zijn zin en reed strak.

In de ochtend pakte hij de snelste tijd in de training maar hij bezorgde zichzelf in de eerste manche veel werk toen zijn start mislukte. Vanuit de achterhoede kwam hij op zijn 2Fastmotorsport Yamaha terug naar voren en wist al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Strak rijdend ging hij rond over het circuit en zette de wedstrijd naar zijn hand.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal had Ivano al snel de koppositie in handen. Gecontroleerd rijdend werkte hij zijn wedstrijd af en wist zo ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met vier mancheoverwinningen kan Ivano tevreden terugblikken op zijn weekend. Op zondag 10 maart staat voor de crosser uit Oss de volgende wedstrijd op het programma en dit is de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Emmercompascuum.

Press Release: Oss, 25-02-2019

Successful weekend for Ivano van Erp in pre season preparation

Ivano van Erp of the IVE 432-YAMAHA MX TEAM has had a successful weekend. The rider from Oss did two races and managed to win both of them.

On Saturday he was riding a race on the famous sand track in Lommel. After he had set the fastest time in time practice he managed to win both motos as well.

On Sunday he was participating in the wintercross in Groesbeek. This track is completely different compared to the track in Lommel. The track has a hard surface with a lot of tricky bumps. Ivano was feeling himself at home on this track and took the pole position in practice.

His start in the first moto went completely wrong so he had to come back from the back of the field. With several nice passing manoeuvres he worked his way back up to the front and was controlling the race from then on. Ivano won the race and was satisfied about his performance!

In the second moto he took a much better start and this time he took the lead immediately. Van Erp had a nice rhythm going and dominated the race and won.

With four moto victories he can look back at a successful weekend. On the 10th of March he will ride his next race in Emmercompascuum. This is the first round of the Dutch Open Championship 85cc.