Van Loon zet puntjes op de i

20 december 2018  

Op zondag 6 januari rijden Erik van Loon en Harmen Scholtalbers over het startpodium in Lima voor de start van Dakar 2019. Op vrijdag en zaterdag vinden de keuringen plaats van de voertuigen. In Nederland zijn Van Loon en Scholtalbers druk bezig met de laatste zaken voordat zij kunnen afreizen naar Peru.

Voor Van Loon wordt het zijn tiende Dakar-deelname: “Wie had dat gedacht toen ik in 2008 besloot om zelf de Dakar te gaan rijden? Helaas heb ik alleen de Zuid-Amerikaanse variant van Dakar meegemaakt, want mijn eerste zou als navigator zijn in 2008. Maar die werd afgelast. Intussen zijn we tien jaar verder en negen Dakar-avonturen rijker. We hebben al veel mooie momenten meegemaakt en daar wil ik er komend jaar nog graag wat aan toevoegen.”

Scholtalbers kijkt ook uit naar zijn hereniging met Dakar: “Ik heb natuurlijk een paar edities van de rally gemist, maar daardoor kriebelt het misschien wel meer. Erik en ik willen met de Toyota een goede prestatie neer gaan zetten. We hebben goed geoefend en zijn lichamelijk fit. Ik kan niet wachten tot het zover is. Maar eerst nog even de feestdagen doorkomen.”

Van Loon Racing wenst iedereen alvast fijne feestdagen toe en een sportief 2019.