Van Loon naar Marokko met Scholtalbers en Toyota

31 augustus 2018  

Van 3 tot en met 9 oktober vindt de Rallye du Maroc plaats, de laatste serieuze rally voor Le Dakar. Erik van Loon zal aan de start staan met de Toyota Hilux met naast hem Harmen Scholtalbers. Naast de reguliere rally’s zal Scholtalbers ook in de Cross Country gaan navigeren bij Van Loon. Voorafgaand aan de rally zullen zij een uitgebreide test houden.

“Het is leuk dat Harmen weer instapt in de Dakar-auto,” zegt Van Loon. “We hebben natuurlijk eerder samen Dakar gedaan, in de afgelopen jaren hebben we allebei veel geleerd en ik kijk er dan ook naar uit om te zien waar wij samen staan. In principe gaan wij ook samen naar Peru voor de Dakar, maar het is nog niet helemaal duidelijk met welke auto we daar aan de start staan. In Marokko gaan we met de Toyota rijden.”

Voor Scholtalbers wordt het zijn vijfde Dakar rally, in 2010 en 2011 zat hij al naast Van Loon in Dakar: “Eric Verhoef had last van een rugblessure, dus toen vroeg Erik of ik hem wilde vervangen voor Dakar. In 2007 en 2008 had ik al Dakar gedaan en in 2009 reden we samen in het Nederlands Kampioenschap. Na twee jaar besloten wij samen dat een ander type navigator beter bij Erik past in de Cross Country, maar in de normale rally’s zijn we samen blijven rijden. En nu gaan we weer samen het zand in! Ik heb er zin in.”