Pim Garvelink komt een paar centimeter te kort voor het podium

27 juni 2018  

Afgelopen zondag reed Pim Garvelink alweer de derde ronde van het Nederlands Rallycross Kampioenschap. De jonge Garvelink kwam uitermate gedreven aan de start op het Eurocircuit net buiten Valkenswaard op jacht naar het podium en de belangrijke punten voor het kampioenschap. Na een aantal sterke heats en semi-finale wist hij zich te plaatsen voor de afsluitende finale. In die finale kwam hij eindelijk zo’n 10 cm te kort en finishte hij net buiten het podium op de vierde plaats.

“Het was weer een prachtige racedag op het Eurocircuit. Direct van meet af aan ging het eigenlijk wel lekker. Ik had een aantal kleine wijzigingen aan de setup van de Suzuki Crosskart doorgevoerd en dan is het altijd even afwachten hoe de auto dan rijdt. Ditmaal pakte het echter goed uit waardoor ik er direct vanaf de eerste training en de opvolgende heats goed bij zat.”

Tijdens de eerste heat moest hij de ervaren coureurs nog nipt voor zich dulden maar tijdens de tweede heat leek Garvelink op weg naar de overwinning. In een fel gevecht met één van zijn belangrijkste concurrenten raakten beide kemphanen elkaar waardoor Pim, op dat moment dus in gevecht om de eerste positie, terugviel naar de laatste plaats in de heat.

“De start verliep nog niet echt goed maar de snelheid zat er gewoon lekker in deze zondag. Tijdens die tweede heat werd ik in de chicane na start/finish afgesneden waardoor ik in de zandbak terecht kwam en veel tijd verloor. De heat erna reed ik echter een tweede tijd in mijn groep waardoor ik mij op een gunstige startpositie voor de semi-finale wist te plaatsen.”

In die semi-finale leek Garvelink zijn kansrijke positie te vergooien door een slechte start. Hij wist zich echter knap terug te vechten naar de tweede plaats in zijn heat en door de laatste ronde tactisch te rijden ook nog eens gunstig te plaatsen voor de afsluitende finale.
In die finale vocht Garvelink zich op naar de derde plaats vlak achter zijn vader Dirk. Het duo bleef rondenlang achter elkaar rijden en besloten beide de laatste ronde de jokerlap te rijden. Voor vader Dirk pakte dit goed uit en hij wist dan ook als tweede algemeen te eindigen. Pim Garvelink maakte een klein foutje in de jokerlap waardoor hij net achter één van zijn tegenstanders op het parcours terecht kwam. Met nog één bocht te gaan probeerde hij de derde plaats nog terug te pakken maar kwam uiteindelijk enkele centimeters te kort.

“Ik baal er stiekem wel een beetje van dat ik de derde plaats nog ben misgelopen maar dat had ik zelf in de hand. Al met al moet ik hier gewoon tevreden mee zijn. Ik heb een probleemloze wedstrijd gereden en maar weer eens aangetoond dat ik kan meekomen met de top van het veld. Binnenkort rijdt ik alweer mijn volgende wedstrijd, dan op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, en daar heb ik ontzettend veel zin in,” sluit Pim Garvelink af.