Pech en podium voor Husqvarna MX Rookies

31 augustus 2017  

Damien Knuiman reed dit weekend op zaterdag het ONK motorcross in Halle. Helaas kwam hij tijdens de tweede manche hard ten val.

In de tijdtraining ging Damien als een speer. Hij klokte de derde tijd op slechts 0,206 seconden van de snelste rijder. In de eerste manche ontstond er een mooi gevecht tussen Damien op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 65cc en de kopman. Damien deed er alles aan om hem te passeren. Dit wilde helaas niet lukken en sloot hij de manche keurig als tweede af.

Ook in de tweede manche zat Damien de kopman op de hielen. Op drie ronden voor het einde ging het echter mis. Bij de oploop van een springschans nam Damien een diep spoor. Door de diepte van het spoor schoten zijn voeten van de voetsteunen, werd hij gelanceerd en kwam hij hard ten val. Hij probeerde de manche nog uit te rijden, maar dat viel niet mee. In de laatste ronde is Damien gestopt, omdat het niet meer ging vanwege de hevige pijn rond zijn bekken. Hij reed toen op de zestiende plaats.

De circuitarts onderzocht Damien en concludeerde dat er niets gebroken was. De boel was wel flink gekneusd. In de loop van de avond werd Damien nog behandeld door Willem Verbruggen die zijn uiterste best deed om Damien weer spoedig op de been te krijgen. De pijn werd al snel minder. Helaas was de volgende ochtend de pijn dusdanig, dat werd besloten om niet naar de ONK in Borculo af te reizen. Afgelopen maandag is Damien nogmaals in het ziekenhuis onderzocht en bleek er inderdaad niets gebroken. Deze week zijn er meerdere bezoeken aan Willem Verbruggen gepland en hopen wij op spoedige vooruitgang. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk wanneer Damien weer op de motor zal zitten. Eerst goed herstellen en dan wordt er beslist wanneer er weer gereden zal worden.

Boyd van der Voorn behaalde op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 125 tijdens de ONK wedstrijd in Halle een knappe vijfde plaats.

Na het Europese avontuur reed Boyd zijn eerste ONK in Halle. Een prachtig circuit met veel snelheid en mooie sprongen. In de tijdtraining had Boyd direct de vaart erin. Hij zette de vierde tijd op de klokken. Een goede uitgangspositie voor de manches. De start van Boyd in de eerste manche was goed. In de eerste bocht zat hij op P10. Op de eerstvolgende schans viel een rijder stil door problemen met zijn motor en kostte dit Boyd een tiental plaatsen. Boyd ging niet bij de pakken neerzitten, maar besloot om er eens flink tegenaan te gaan. Met goede rondetijden vocht hij zich een weg naar voren. Aan het eind van de manche bemachtigde Boyd de vijfde plaats.

De start van de tweede manche was iets minder. Boyd kwam op een vijftiende plaats door na de eerste ronde. Ook nu weer reed hij heel gecontroleerd en vocht een aantal mooie duels uit. Uiteindelijk finishte hij als vierde. Met een vijfde en vierde plaats werd Boyd vijfde in de daguitslag.

Volgend weekend zal Boyd starten tijdens zijn thuiswedstrijd in de open bekercross in Zaltbommel.