Stirlings Racing Team rijder Damien Knuiman sterk in Deurne

24 mei 2023  

Damien had afgelopen weekend de MON wedstrijd in Deurne op de planning staan. Hier reed hij in de klasse MX2 (250cc) MX Open (450cc) op zijn 125cc om wedstrijdritme op te doen, omdat er geen andere meetellende wedstrijden in Nederland waren voor de 125cc.

In de tijdtraining kon Damien direct zijn baan flow pakken en kon hij een goede 4e tijd neerzetten bij de MX2 Inters. In de laatste ronden van de tijdtraining verbeterde Damien nog zijn tijd, maar dat was te weinig om ook nog een plaats te verbeteren.

In de eerste manche kwam Damien moeilijk weg met de start tussen de 450 en de 250 motoren. Hij kon direct de aanval inzetten en reed elke ronde steeds een plekje naar voren. Damien bleef een constant een goed ritme rijden en kwam over de finish als 4e van de MX2 rijders.

In de tweede manche had Damien een hele goede start, hij kwam als 10e door de eerste bocht en wist gelijk zijn flow te pakken. Hij reed op de tweede plek van de MX2. Damien zag een kapotte wal niet door het vele stof en zand en viel hierdoor helaas. Toen Damien net weg reed, reed er nog iemand tegen hem aan, waardoor hij opnieuw viel. Dit kostte veel tijd. Uiteindelijk moest Damien de wedstrijd als laatste beginnen met een grote achterstand. Damien streed naar voren en kwam uiteindelijk wederom uit op een 4e plaats.

In deze wedstrijd werd hij ook 4e in het eindklassement van de MX2 klasse. Het was een moeilijke wedstrijd om op zijn 125cc motor op te boksen tegen de meer krachtige motoren van de MX2 en Open klasse, wat resulteerde in vele positiewisselingen tijdens de race. Uiteindelijk wel weer een goed wedstrijdritme opgedaan en tevreden naar huis.

Op tweede Pinksterdag zal Damien deelnemen aan de laatste Dutch Masters of Motocross wedstrijd in Oldebroek