Dubbel podium voor Stirlings Racing Team

11 mei 2023  

Een druk weekend want beide rijders van het Stirlings Racing Team Damien en Jeremy Knuiman hadden hun wedstrijd op een andere locatie. Damien had de ONK wedstrijd in Westerbork en Jeremy had zijn MON wedstrijd in Horst op de planning staan.

Open Nederlands kampioenschap KNMV in Westerbork

In de tijdtraining kon Damien goed zijn ritme vinden, maar kon moeilijk een vrije baan krijgen om een goed rondje te zetten. In het rondje dat Damien zijn 2e tijd neer zette had hij nog veel verkeer en kwam hij uiteindelijk niet verder dan een 2e plek in de tijdtraining, maar goed genoeg om een goede startplek uit te zoeken.

In de eerste manche had Damien een goede start, maar hij moest zijn gas dicht doen omdat zijn voorwiel te ver omhoog kwam. Hierdoor verloor hij een paar plekken. Ook In de eerste bocht koos Damien een verkeerd spoor, waardoor hij als 7e de wedstrijd moest beginnen. Na veel vechten en blijven doorgaan kwam Damien steeds verder naar voren en kon hij uiteindelijk de leiding van de wedstrijd overnemen. Hij hield het tempo hoog en kwam met 8 seconden voorsprong over de finish.

In de tweede manche had Damien een hele goede start en kwam hij als tweede door de eerste bocht heen. Hierdoor kon hij direct bij de volgende tafel springschans de leiding overnemen. Damien wist de leiding in zijn hand te houden, maar de druk van de tweede rijder in de wedstrijd heeft hij de hele race in zijn rug gevoeld. Hij hield het tempo hoog, zodat deze tweede rijder geen aanval kon plaatsen. Dit resulteerde wederom in een eerste plaats.  Dit was een goed weekend voor Damien met de hoogste plaats op het podium.

Motorsport Organisatie Nederland in Horst

In de training had Jeremy gelijk goed zijn ritme te pakken. Zodra de tijdtraining begon wist hij meteen een goede ronde neer te zetten wat resulteerde een 1e plaats. Deze tijd werd door niemand meer verbeterd, dus sloot Jeremy deze training af op een 1e plaats.

In de eerste manche had Jeremy een goede start en wist als tweede door de bocht te komen. Jeremy had gelijk goed zijn ritme te pakken en na een aantal rondes gestreden te hebben om de eerste plaats wist Jeremy uiteindelijk de koppositie over te nemen. Jeremy hield goed tempo en wist een kleine voorsprong op te bouwen. Helaas maakte Jeremy twee rondes voor het eind een foutje, waardoor hij ten val kwam en hij de eerste positie in de wedstrijd verloor en als 2e deze manche wist af te sluiten.

In de tweede manche had Jeremy de holeshot en wist na 3 rondes al een kleine voorsprong op te bouwen. Jeremy had heel goed zijn ritme te pakken op deze zware zandbaan. Hij hield elke ronde het tempo hoog met mooie constante rondetijden en wist deze manche overduidelijk te winnen met 1min50 voorsprong op de tweede rijder in de race en wist hij deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Aankomend weekend rijden beide rijders van het Stirlings Racing Team de ONK wedstrijd in Hellendoorn