Goede inhaalrace voor Anja van Loon

29 april 2023  

na de problemen in de zesde etappe start Anja van Loon meer dan een uur later dan de eerste truck. Ze haalt veel andere deelnemers in en noteert een knappe tweede tijd, binnen 5 minuten van de dagwinnaar. Wel slaat 40 kilometer voor de finish het stuur uit haar handen. Van Loon komt daarmee terug tot de top 8 van het klassement.

“We hebben weer een hele goede dag gehad,” vertelt Anja. “Het was een mooie proef, die door de organisatie ingekort was door de hitte. Onderweg hebben we niks meegemaakt, gewoon lekker gereden. Tot 40 kilometer voor het einde toen het stuur uit mijn hand sloeg. Die voel ik nu wel. De tweede tijd is gewoon heel erg goed. We hebben zoveel anderen ingehaald, als 11e truck gestart en als 2e binnen. Misschien kunnen we morgen nog iets stijgen in het klassement, maar de finish halen is het belangrijkste. We hebben al veel geleerd.”

Morgen wordt de laatste etappe van de Morocco Desert Challenge verreden. Dit is een loop rondom Merzouga van 145 kilometer, waarvan ruim 30 kilometer door de duinen. In de avond vindt de prijsuitreiking plaats in de duinen van Merzouga.