Igor Bouwens duikt als tweede het slotweekend van de Morocco Desert Challenge in

28 april 2023  

Met nog twee etappes te gaan staat Igor Bouwens tweede in de Morocco Desert Challenge, nadat hij in de rit van vrijdag tweede werd. Boekt hij in het slotweekend zijn tweede ritzege? En pakt hij zondag zijn tweede eindzege?

De zesde rit was een lus met start en aankomst in het bivak van M’hamid. De etappe was ingekort tot 158 kilometer voor de auto’s, en zelfs helemaal geschrapt voor de motorrijders. Dat werd beslist uit voorzorg na de grote problemen met de hitte, die de karavaan nu al dagen teistert.

De snelste man van de dag was leider Vick Versteijnen (Iveco Powerstar), die de klus klaarde in 2u17’55”. Igor Bouwens, Syndiely Wade en Ulrich Boerboom (Iveco T-Way) volgden op 12’45” en hielden de Scania van Karoly Fazekas achter zich. Ze gaan het slotweekend in met een achterstand van 1u38’ op Versteijnen en een bonus van 1u38’ op onze landgenoot Steven Rotsaert (MAN).

“Dit was een goeie rit. Weer geen enkele mechanische probleem, wel weer heel moeilijke navigatie, maar dat zal voor iedereen zo zijn”, vertelt Ulrich. “De etappe was ingekort tot ongeveer 160 kilometer en die beslissing begrijp ik volkomen. De warmte velt je, vooral omdat ze al zo lang aanhoudt. Dat had ik nooit meegemaakt. Na de finish zijn we in de stad een zwembad gaan zoeken, waar we verfrissing gezocht hebben.”

Zaterdag staat de voorlaatste etappe op het menu, een tocht van 391 kilometer van M’hamid naar Merzouga, waar zondag ook de aankomst is. De organisatie belooft dat het de mooiste en meest gevarieerde rit van de wedstrijd zal worden. Ulrich: “Naar het schijnt gaan we één van de drie geplande duinengordels mogen afsnijden, maar het belooft tot nog pittig te worden. We gaan vooral onze tweede plaats verdedigen. Een goed tempo rijden zonder gekke dingen te doen. En dan weet je het maar nooit, want in deze hitte ziet het materiaal ook heel zwaar af.”