Valpartijen kosten Damien Knuiman hoge eindklassering

9 maart 2023  

Damien Knuiman van het Stirlings Racing Team had afgelopen weekend de wedstrijd van Lierop, ook wel genoemd ‘the season opener’, op de planning staan. Hij reed hier in de 125cc klasse op het nieuwe model KTM 2023 met injectie. De eerste echte krachtmeting met de andere 125cc coureurs van het seizoen. Deze pakte goed uit op enkele verbeterpunten na.

Jeremy Knuiman nam vanwege zijn valpartij in Groesbeek het weekend ervoor niet deel aan deze wedstrijd, mede omdat deze nog nergens voor meetelt. Wel werkte hij de zaterdag ervoor een goede training af om 19 maart a.s. fit aan de start te verschijnen tijdens de eerst tellende wedstrijd van de Dutch Masters in Harfsen.

In de tijdtraining kon Damien goed zijn ritme vinden op de snelle baan in Lierop en zette hij een 6e tijd neer. Hij probeerde deze tijd meerdere keren te verbeteren. Dat lukte wel, maar helaas geen positieverbetering, mede door de vele rijders op de baan tijdens zijn snelle ronde.

In de eerste manche had Damien een moeilijke start vanwege een moeilijk af te stellen verbranding van de motor. Hij begon de wedstrijd vanaf een 14e positie, maar begon gelijk aanvallend te rijden en kwam vanaf de eerste ronde al door op een 9e positie. Ronde na ronde wist hij rijders te passeren en kwam halverwege de wedstrijd op een 2e positie te rijden. De voorsprong die de race leider inmiddels had opgebouwd was voor Damien niet meer in te halen, omdat ze beiden nagenoeg dezelfde rondetijden reden vanaf dit moment. Damien eindigde deze manche op een hele goede tweede plaats.

In de tweede manche had Damien wederom een mindere start en kwam hij in het drukke verkeer terecht en viel hij met een andere rijder in de tweede bocht. Dit koste Damien erg veel tijd om weer aan de wedstrijd te beginnen. Damien begon toen de wedstrijd té gehaast en kwam hierdoor nogmaals ten val. Hierna kwam hij niet meer goed in zijn ritme, maar vocht hij voor wat hij waard was vanaf een 21 plaats. Damien kwam helaas niet verder dan een 9e plaats deze manche. Zelf was hij hierover ietwat teleurgesteld, maar heeft hij ondanks deze valpartijen toch erg goed gereden.
Uiteindelijk is Damien 5e in de totaalstand geworden.
Een goed begin tijdens de eerste echte krachtmeting van dit seizoen. Ready for more!

Komend weekend zullen de rijders van het Stirlings Racing Team in actie komen tijdens de eerste wedstrijd van de MON in Boekel. Op dit moment is de vraag of de wedstrijd vanwege weersomstandigheden van start zal gaan, anders zullen de mannen een training afwerken