Geen probleemloze eerste etappe voor Erik en Anja van Loon

27 februari 2023  

De eerste etappe van de Abu Dhabi Desert Challenge verloopt niet voor Erik en Anja van Loon zoals zij hadden gehoopt. Voor Erik en Sébastien Delaunay zijn er problemen met de benzinetoevoer en later is er een waterlekkage bij de Can-Am. Ondanks benzine- en vermogensproblemen noteren Anja en Floor Maten de twaalfde tijd, maar er zat meer in voor het duo.

“We hebben best wel wat tijd verloren vandaag,” vertelt Anja. “Dat is heel jammer, maar we begonnen goed. Zo’n 40 kilometer voor de tankstop viel het vermogen en de benzinedruk weg, dan moesten we stoppen, de auto resetten en konden we weer verder. Sommige duinen waren daardoor heel erg moeilijk, maar we zijn aan de finish. Floor heeft het super gedaan vandaag, geen fout gemaakt en dat is best knap hier met al die duinen en het zand. Hopelijk hebben we morgen minder problemen en kunnen we laten zien wat we kunnen, want er zat veel meer in vandaag.”

Voor Erik eindigde de proef na ongeveer 90 kilometer. “Even daarvoor hadden we al een paar minuten stil gestaan met een benzineprobleem, maar daarna kregen we een waterlek. Sébastien en ik hebben ruim 4 uur gesleuteld en toen reed de auto weer. We zijn teruggereden naar het asfalt en hopelijk redden we het naar het bivak en kunnen we morgen weer meedoen. Ondanks de problemen bij Anja heeft ze het wel knap gedaan, dat vind ik fijn om te zien.”

De tweede etappe is een loop rondom Qasr Al Sarab van 257 kilometer. De proef bestaat wederom voor het grootste gedeelte uit zand en duinen. De eerste auto start rond 9:35 uur (6:35 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 12:55 uur (9:55 uur) aan de finish verwacht