Stirlings Racing Team presenteert twee nieuwe talenten tijdens de wereldberoemde strandrace van Le Touquet

2 februari 2023  

Februari 2023 | Rotterdam — In het weekend van 4 en 5 februari presenteert het Stirlings Racing Team twee nieuwe talenten tijdens de wereldberoemde strandrace in het Franse Le Touquet. Met het aantrekken van Jeremy en Damien Knuiman breidt het team uit naar de discipline motorcross en vergroot het haar naamsbekendheid in racing. De talenten zullen worden bijgestaan door hun vader en manager Henk Knuiman en legend Cor Euser. De strandrace in Le Touquet is een uitstekende graadmeter voor het begin van seizoen 2023 dat in medio maart van start gaat. Een topklassering is zeker niet ondenkbaar.

Jeremy en Damien Knuiman

De gebroeders Knuiman hebben ondanks hun jonge leeftijd al een indrukwekkend palmares. In 2022 won Jeremy de Nederlandse titel in de 250cc. Deze winter heeft hij tijdens het Franse Zandkampioenschap fysiek veel stappen gemaakt op de 450cc machine. De overstap naar de 450cc klasse (MX1) is dan ook een logische. Broer Damien heeft flink wat titels op z’n conto geschreven: Nederlands en vice Europees kampioen in verschillende klassen. Na een ongelukkige periode vanwege corona en blessures heeft hij de draad weer opgepakt in de 125cc met een klassering net buiten het podium. Beide broers staan te trappelen om onder de vlag van Stirlings Racing Team te gaan rijden. Jeremy: ‘Ik ben trots dat ik komend seizoen in het zwart en wit van Stirlings Oil achter het starthek kan staan!

De Knuimans
Knuiman is een beroemde naam in de motorcross. Zo was Henk sr., de opa van Jeremy en Damien, in de jaren 60 en 70 een naam om rekening mee te houden. Vooral het loodzware enduro rijden was hem op het lijf geschreven. Vader Henk jr. wist ondanks de fysieke en geestelijke uitputtingsslag maar liefst tien keer de legendarische Dakar rally te finishen, met als beste resultaat een achtste plaats in 2009. Inmiddels is ook de derde generatie Knuiman, Jeremy en Damien, met hun klinkende resultaten niet meer weg te denken uit deze discipline

Henk Knuiman en Cor Euser
Beide talenten worden bijgestaan door teammanager Henk Knuiman en racing legend Cor Euser. Jarenlang kwamen de Knuimans uit voor het MX Rookie Team waarvan Henk de team manager was. En succesvol. Echter zijn de coureurs hun status ‘rookie’ ontgroeid en serieuze jonge talenten geworden. Henk verwacht veel van de samenwerking: ‘Zowel rijders als team hebben dezelfde ambities, namelijk de beste worden in hun segment’. Legend Cor Euser vervult daarin een belangrijke coachende rol. Het Nederlandse icoon heeft ervaring in meerdere race disciplines, 1045 officiële races gereden en 25 kampioenschappen op z’n naam staan.