Porsche Sprint Challenge Southern Europe overbrugt de wintermaanden met een gloednieuwe competitie

11 oktober 2022  
  • Competitie volgens het DNA van de Porsche-competities
  • Diverse modellen Porsche toegelaten

Vindt u de autosportwinter ook zo lang? Blijft uw Porsche ook te lang in een atelier tijdens de wintermaanden? Wilt u ook gewoon een race- of trackday beleven in het tussenseizoen? Dan is de Porsche Sprint Challenge Southern Europe iets voor u! Drie events in de winter van 2023 en vijf in de winter van 2024 maken het mogelijk om ook in de wintermaanden te blijven rijden en te blijven racen en dat volgens het goede concept van de monomerkencompetities van Porsche.

Met een Porsche racen in de wintermaanden, het is iets waar heel wat mensen heel waarschijnlijk al aan gedacht hebben, maar wat tot dusver niet echt concreet was. Cup Challenge Benelux BV brengt daar nu verandering in, want na de bekende competities in de Benelux, met de Porsche Carrera Cup Benelux, de Porsche Sprint Challenge Benelux en de Porsche Endurance Trophy Benelux, komt er nu een Porsche Sprint Challenge Southern Europe. De filosofie van de nieuwe serie ligt in het verlengde van de Porsche Sprint Challenge Benelux, maar de plaats van afspraak is volledig anders.

Dat klopt”, vertelt Lars Plato, de Series Manager van de nieuwe competitie. “We trekken naar het zuiden van Europa om de voor de hand liggende reden: het mooie weer, wat maakt dat je veel makkelijker een evenement op circuit kan organiseren. Het is Porsche-competitie gedurende het Europese winterseizoen, in de traditie van wat Porsche vandaag al aanbiedt. De events zullen over twee dagen worden gespreid, met een dag om te testen en een dag voorbehouden aan de competitie, waarbij de tracktime op de meest efficiënt mogelijke manier geoptimaliseerd wordt. Er staan twee races per event op het programma en dat met een maximum van ongeveer 25 wagens op circuit op hetzelfde moment. Het geheel is gericht op een optimale beleving van de testen en de races.”

Racen doet de Porsche Sprint Challenge Southern Europe uiteraard in het zuiden van Europa met een eerste event op 20 en 21 januari in Valencia, gevolgd door een tweede meeting in het Portugese Portimão (11-12 februari) en afgesloten wordt er in Barcelona (24-25 februari). Het eerste seizoen bestaat uit drie meetings, in 2024 wordt er op vijf meetings gemikt, uiteraard ook in de landen rond de Middellandse Zee.

De Porsche Sprint Challenge Southern Europe heeft een nationale status en biedt op die manier een perfecte voorbereiding op het internationale seizoen dat erop volgt. “Met twee wedstrijden per meeting en drie afspraken deze winter, kan je dus heel wat kilometers afleggen met het oog op het komende seizoen en ook zes resultaten laten optekenen”, aldus nog Lars Plato

Concreet worden diverse types Porsche toegelaten, uiteraard de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en de Porsche Cayman GT4 Clubsport, maar als de startvelden het toelaten ook de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 – en de Porsche Cayman – Type 981, voor zover het maximaal aantal wagens per divisie (GT3 Cup en GT4 Clubsport) niet hoger dan 25 ligt. Tijdens de alle track sessies worden de Porsche 911 GT3 Cup en de Porsche Cayman GT4 Clubsport gescheiden. De deelnemers komen naar gelang hun ervaring en niveau ook in diverse klassen uit (zie overzichtsschema onderaan).

Alle meetings beschikken zoals dat voor alle Benelux Porsche Cups geldt, over een Technical Customer Support en de Spare Parts Service, alsmede de Porsche hospitality.