MX Rookie op titelkoers

28 september 2022  

Afgelopen weekend hadden beide MX Rookies de KNMV ONK in Sint Isidorushoeve op de planning staan. De omstandigheden waren goed te noemen met hier en daar wat plakkerige ondergrond wat lange diepe sporen opleverde.

Damien had op een nagenoeg vlakke baan al snel goed zijn ritme te pakken in de tijdtraining. Helaas door valpartijen door andere rijders waren er veel gele vlag situaties wat betekende, rustig rijden op deze plaatsen tijdens deze training. Toch zette Damien een mooie 6e plaats uiteindelijk neer, een goed plekje om naar het starthek te mogen oprijden.

In de eerste manche had Damien een mindere start, maar kon gelijk goed de aansluiting vinden en kwam hij vechtend naar voren toe. Na vele mooie batles met andere rijders maakte hij veel plaatsen goed en reed hij de top 10 binnen. Damien kon uiteindelijk in de laatste drie ronden van de wedstrijd nog veel rijders inhalen en kwam hij op een goede nette vierde plaats uit.

In de tweede manche was Damien te gretig en reed tegen het starthek aan met z’n voorwiel, waardoor hij minder goed weg was. Agressief begon hij aan zijn inhaalrace en na een paar ronden reed hij al op een 6e plaats. Helaas kwam Damien ten val en moest vanaf de 15e plaats terug knokken. De 9e plaats was hierbij het hoogst haalbare. Dit leverde een 5e plaats in het dag klassement op en heeft Damien zijn 4e plaats in de tussenstand kunnen verstevigen met 12 punten op zijn directe concurrentie.

In de tijdtraining kom Jeremy moeilijk zijn ritme krijgen en wist een 10e tijd neer te zetten die later afzakte naar een 11e tijd. Na nog een paar pogingen zijn tijd te verbeteren lukte het Jeremy helaas niet en moest dus als 11e oprijden naar het starthek

In de eerste manche had Jeremy een slechte start rond plek 20 en wist al snel door te komen op een 10e plaats. Na goed tempo te houden en een aantal batles wist Jeremy door te komen op een 6e plaats en wist hij ook op deze plek de manche af te sluiten

In de tweede manche had Jeremy een betere start en wist door te komen op een 10e plaats. Helaas maakte hij een foutje in de eerste ronde en viel hij. Hierna kwam hij weer door op een 14e plaats. Jeremy was zichzelf naar voren aan het strijden en wist al vrij snel weer door te komen op een 7e plaats. In zijn haast maakte Jeremy weer een foutje en kwam opnieuw ten val. Hierbij moest hij weer opnieuw beginnen en wist met inzet en conditie door te strijden tot de laatste ronde en daarbij toch nog de 7e plaats te veroveren. Dit leverde Jeremy een 6e plaats in het dag klassement op. Voor de tussenstand van het kampioenschap liep leider Jeremy 9 punten uit op zijn directe concurrent Chris Mills.

Aankomend weekend hebben de MX Rookies de laatste ONK van het seizoen op de planning staan in het Brabantse Boekel. Hier zal de beslissing vallen voor het kampioenschap.