Holme Nielsen nieuwe Yamaha R3 bLU cRU Cup kampioen na seizoensafsluiter in Hockenheim, Westenbrink derde in eindstand

28 september 2022  

Afgelopen weekend werd de zesde ronde van de Yamaha R3 bLU cRU Cup verreden op de Hockenheimring, de laatste ronde van het seizoen 2022. Op vrijdag vond er echter een tragisch ongeval plaats en is IDM Superbike rijder Leon Langstädtler daarbij om het leven gekomen, de Yamaha R3 bLU cRU Cup organisatie en alle verdere betrokkenen wensen zijn familie en naasten veel sterkte toe de komende tijd.

Dit betekende dat de enige kwalificatiesessie op zaterdagochtend verreden werd en hierin was gastrijdster Lucy Michel het snelst met een 1’42.301 voor titelkandidaat Mitja Borgelt en Albert Prasse, Alec Willemen was de best geklasseerde Nederlander op de vierde plaats

Zaterdagmiddag werd de eerste race van het weekend verreden en onder droge omstandigheden wist Michel haar pole position om te zetten in een overwinning. Borgelt wist het hoge tempo goed te volgen en scoorde hij daardoor de 25 punten voor het kampioenschap. Daarachter werd er in een grote groep gestreden voor de derde plaats en deze werd behaald door Ronald Beitler die daarmee als best geklasseerde Nederlander eindigde. Grote teleurstelling was er voor Alec Willemen en Thijs Westenbrink die in de laatste ronde ten val kwamen.

Door als vijfde over de finish te komen had Cedric Holme Nielsen voldoende gedaan om de nieuwe kampioen van de Yamaha R3 bLU cRU Cup te worden, de Duitser is daarmee de opvolger van Nick Roelfsema

Zondagochtend stond de tweede Yamaha R3 bLU cRU Cup race op het programma en ditmaal zorgde regenval voor moeilijke omstandigheden op de Hockenheimring. Gastrijder Ty Henriksen was in deze race oppermachtig en won voor Ronald Beitler, dankzij zijn ervaring scoorde de Nederlander daarmee de maximale punten. Floris Schipper reed een solide race en werd vijfde, Alec Willemen en Thijs Westenbrink passeerden als zevende en negende de finish.

Daarmee is het seizoen voor de Yamaha R3 bLU cRU Cup ten einde gekomen en kan er worden teruggekeken opeen mooi en spannend seizoen waarin de deelnemende coureurs veel progressie hebben laten zien.

Bob Withag – Yamaha R3 bLU cRU Cup Benelux coördinator: Floris Schipper heeft zich goed weten te herpakken met knappe resultaten na twee lastige weekenden. Alec Willemen en Thijs Westenbrink kwamen helaas ten val in Race 1 waardoor ze een mooie klassering uit hun handen zagen glippen, Cedric Holme Nielsen ging er in die race met de titel vandoor en is de opvolger van Nick Roelfsema geworden als Yamaha R3 bLU cRU Cup kampioen. Het was op meerdere vlakken een lastig weekend maar uiteindelijk was het toch een mooie afsluiter van het seizoen.”