Van Loon wil met nieuwe Toyota naar het podium in Spanje

20 juli 2022  

Op zaterdag 23 en zondag 24 juli wordt de Baja Aragon verreden rondom Teruel in Spanje. Erik van Loon en Sébastien Delaunay komen met een nieuwe Toyota Hilux T1+ aan de start, opgebouwd door het Belgische Overdrive Racing. Anja van Loon en Lisette Bakker gaan voor de derde keer met de Can-Am Maverick X3 van het Duitse South Racing rijden.

“Ik heb echt heel veel zin om weer in de Toyota te stappen,” vertelt Erik van Loon. “Mijn laatste kilometers in de Hilux waren tijdens de Abu Dhabi Desert Challenge in november, dus dat is een tijdje geleden. In de tussentijd hebben we twee rally’s met de Can-Am gereden, een rally met de Ford Fiesta WRC en een rally met de Volkswagen Polo R5, dus we hebben niet stil gezeten. De auto is nieuw opgebouwd en heeft de laatste specs, ik ben benieuwd naar wat de verschillen zijn met de auto van november en hoe snel we de snelheid te pakken hebben.”

Het is een van de favoriete Baja’s van Erik. “De proeven zijn uitdagend, het is hier meestal goed weer en het is redelijk compact. We rijden in twee dagen tijd 562 kilometer op snelheid, verdeeld over drie proeven. Dus we moeten er meteen staan. Er rijden een aantal snelle auto’s mee, dus het podium is nog niet vanzelfsprekend.” Anja is ook erg nieuwsgierig naar de rally: “Ik keek mijn ogen uit in Italië. Tussen de bomen en met alle stenen. Ik heb er weer veel geleerd en ook voor de eerste keer op de zijkant gelegen, gelukkig zonder schade. Over Spanje heb ik al veel gehoord van Erik, dus ik heb er erg veel zin in.”

De Baja Aragon begint op vrijdag 22 juli met de keuringen bij het Dinópolis in Teruel. Op zaterdag start de eerste proef van 180 kilometer om 7:46 uur, de tweede proef van 222 kilometer start rond 13:00 uur. De eerste deelnemer wordt rond 16:00 uur aan de finish verwacht. Op zondag staat er nog een proef op het programma van 160 kilometer, deze start om 11:00 uur en de eerste deelnemer wordt om 13:00 uur aan de finish verwacht. Daarna volgt de podiumceremonie. Erik van Loon heeft startnummer 202 gekregen en Anja van Loon zal met nummer 320 van start gaan