Pechvolle wedstrijd in Reusel voor MX Rookies

30 juni 2022

Jeremy en Damien Knuiman hadden afgelopen weekend ONK Reusel op de planning staan.
De omstandigheden van de baan waren erg slecht door de regen die de nacht ervoor de baan veranderde in een modderig parcours.

Damien begon zijn tijdtraining goed, kon gelijk zijn ritme vinden en zette een goede 4e tijd neer. In de eerste manche had Damien geen goede start en merkte hij dat zijn motor niet goed liep. Hij bleef doorrijden om te proberen nog enkele plaatsen goed te maken. Damien reed op een 9e plaats toen, tijdens het passeren van een andere rijder, de motor er helemaal mee stopte en hij de wedstrijd moest staken.

In de tweede manche ging Damien van start op zijn trainingsmotor en had een betere start rond plaats 10, maar kon moeilijk zijn ritme vinden. Na enkele lastige inhaalpogingen kwam hij uit op een 7e plaats. Met een DNF en een 7e plaats kwam Damien op een 23e plaats uit overall.

In de tijdtraining had Jeremy goed zijn ritme te pakken en zette een 2e tijd neer. Later zakte Jeremy iets af naar een 4e plaats. Na nog een aantal rondetijden gezet te hebben wist Jeremy zijn tijd nog te verbeteren, maar dit resulteerde niet in een betere uitslag.

In de eerste manche had Jeremy een redelijke start rond de 8e plaats en kwam na een aantal ronden door op een 6e plaats. Het was een hele groep rijders bij elkaar die streden om de 2e plaats, maar helaas, tijdens deze strijd ging zijn motor kapot en kon hij de race niet vervolgen.

In de tweede manche ging ook Jeremy van start op zijn trainingsmotor, omdat de wedstrijdmotor niet meer te repareren was. Hij had gelukkig een redelijke start en wist op een 10e plaats door te komen. Jeremy wist zichzelf naar voren te rijden en boekte aansluiting op plaats 7 bij een groepje van vier rijders voor hem. Helaas begon zijn motor warm te worden en moest hij zelfs rustiger gaan rijden om nog te kunnen finishen. Hierdoor verloor hij de aansluiting en moest de rijders laten gaan. Jeremy heeft deze manche op safe uitgereden en wist uiteindelijk toch nog als 7e over de finish te komen. Met een DNF en een 7e plaats kwam Jeremy uit op een 19e plaats overall.

Komend weekend zal Jeremy in Lelystad verschijnen bij de KNMV en Damien bij de MON in Berghem