Yamaha R3 bLU cRU Cup: Dylan Czarkowski oppermachtig in Most

28 juni 2022

De Yamaha R3 bLU cRU Cup coureurs kwamen afgelopen weekend in actie tijdens de tweede ronde van het IDM in het Tsjechische Most. Het was Dylan Czarkowski die beide races met overmacht wist te winnen.

De Yamaha R3 bLU cRU Cup begonnen vrijdag in Most op een natte baan aan hun eerste kwalificatie. In deze kwalificatie was het Dylan Czarkowski die het rapst was voor Thijs Westenbrink en Ronald Beitler. Zaterdagochtend tijdens de tweede kwalificatie was het echter droog met als gevolg dat de rondetijden uit de eerste kwalificatie meteen uit de boeken werden gereden. De ervaren Beitler was met een snelste ronde van 2’00.529 in deze sessie het rapst en greep hiermee de pole voor de twee dit weekend te verrijden races. Czarkowski kwalificeerde zich als tweede terwijl de derde startplaats een prooi werd voor de Duitser Cedric Holme Nielsen.

Zaterdagmiddag om 14:00 uur gingen in Most de lichten op groen voor de eerste race van het weekend. Het was de vanaf de tweede plaats op de grid vertrokken Czarkowski die veruit het snelst was en na elf ronden als winnaar de finish passeerde. De jonge Nederlander had gedurende de race een voorsprong op weten te bouwen van maar liefst ruim 12 seconden op de Nielsen die als tweede de finish passeerde en maar liefst ruim 20 seconden op de nummer drie, de eveneens uit Duitsland afkomstige Albert Prasse.

Beitler en Floris Schipper passeerden in deze eerste race als vierde en vijfde de finish, ze werden hiermee de nummers twee en drie van de Nederlandse Yamaha R3 bLU cRU Cup coureurs

De tweede race van het weekend stond zondagmiddag om 12:30 uur op het programma. Czarkowski liet ook in deze race zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. De jonge Nederlander was ook in deze race oppermachtig en passeerde na alf ronden met een voorsprong van ruim 10 seconden op nummer twee, de Duitser Nielsen, als winnaar de finish. De derde plaats in deze race ging naar Thijs Westenbrink die in een spannend gevecht de Duitser Mitja Borgelt en Alec Willemsen op de finishlijn wist te kloppen.

Bob Withag, Yamaha R3 bLU cRU Cup Benelux coordinator: “Ook in het tweede raceweekend van de Yamaha R3 bLU cRU Cup hebben de Nederlandse deelnemers van zich doen spreken. Dylan heeft twee volwassen races gereden maar vooral de progressie van de anderen was erg goed. Floris zat er het hele weekend goed bij en Alec wist een moelijke trainingsdag om te zetten in twee topwedstrijden. Ik kijk nu al uit naar de progressie voor de volgende races.”

De volgende ronde van het seizoen voor de Yamaha R3 bLU cRU Cup wordt verreden in het weekend van 22 t/m 24 juli, plaats van handeling is dan het semi-permanente circuit van Schleiz, de Schleizer Dreieck