Ups en downs voor MX Rookies Damien Knuiman had afgelopen weekend ONK KNMV Delfzijl op de planning staan

16 juni 2022  

In de tijdtraining kon Damien nog niet helemaal goed zijn ritme vinden in de begin van deze training.

Hij zette in het begin een 6e tijd neer. Later in deze training kon Damien een goed rondje neerzetten en kwam ondanks een gele vlag situatie toch nog uit op een 3e plaats. Een goede klassering om een mooi plekje achter het starthek uit te kunnen kiezen.

In de eerste manche had Damien een redelijke start, maar kon hij in de tweede bocht, door een goed spoor te kiezen, enkele rijders passeren die voor hem reden en kon de race op plaats 7 beginnen. Damien reed goed maar zijn concurrentie ook en daarom viel het niet mee om naar voren te rijden. Zijn snelheid was de gehele manche goed en kwam hij uiteindelijk over de finish op plek 5..

De tweede manche had Damien een betere start en reed hij direct met goed tempo in het voorste groepje mee. De eerste paar ronden reed Damien op een 3e plaats. Na een mooie strijd met de andere rijders kwam Damien door op een 2e plaats. Heel langzaam kon hij het gat dicht rijden met de koploopster door onder andere de snelste raceronde te rijden. Helaas was de wedstrijd net iets te kort om definitieve aansluiting te krijgen en de rijder voor hem nog te kunnen passeren. Dus kwam hij uit op een hele goede en nette 2e plaats. In de overall van de dag kwam Damien uit op een 2e plaats, dus voor het eerst op het podium in deze klasse van dit seizoen. Damien bezet nu een 4e plaats in de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap.

MON Deurne

Afgelopen zondag had Jeremy de MON MX1 in Deurne op de planning staan.

In de tijdtraining kon Jeremy goed zijn ritme vinden en wist hij een tweede tijd neer te zetten. Dit wist hij nog wel een paar keer te verbeteren, maar toch was dit net niet genoeg voor de 1e  plaats en had hij dus een 2e tijd en mocht als 2e zijn startplek bepalen.

In de eerste manche had Jeremy een slechte start, maar wist zich al snel naar voren te rijden en de eerste ronde door te komen op een 6e plaats. Na een aantal ronden gestreden te hebben wist Jeremy op plek 2 door te komen. Dit met een aantal seconden achter de eerste rijder. Jeremy hield het tempo hoog en wist in de resterende rijtijd het gat dicht te rijden. Helaas kwam Jeremy toen bij een inhaalmanoeuvre ten val, maar wist wel verder te rijden op plaats 2. Jeremy was zijn ritme zeker niet kwijt en wist weer naar het achterwiel te rijden van de eerste man. Deze wist hij in de laatste ronde van de wedstrijd nog te passeren om de manche winnend af te sluiten.

In de tweede manche had Jeremy een redelijke start rond plek 5, maar kwam in de tweede bocht ten val door een aanrijding met een andere rijder. Aansluitend reden er nog twee man over Jeremy heen. Door schade aan motor en rijder heeft Jeremy deze manche niet verder kunnen rijden.

Gelukkig werden er bij nader onderzoek geen breuken in zijn schouder geconstateerd, maar zal hij komend weekend niet van start gaan bij de Dutch Masters in Rhenen om die week daarna fit aan de start te kunnen staan bij de ONK KNMV in Reusel. Ook Damien zal pas in Reusel weer aan de start verschijnen.