MX ROOKIES SUCCESVOL IN AXEL

25 mei 2022  

Damien en Jeremy Knuiman hadden afgelopen weekend het ONK KNMV in Axel op de planning staan.

Damien begon met zijn tijdtraining, hierin kon hij in het begin de goede lijnen moeilijk vinden. Later lukte dat wel, alleen de baan lag zwaarder en was het niet mogelijk om zijn tijd te verbeteren. Hij kwam op een 8e plaats uit in deze tijdtraining, dat is een mooie plek om een plekje achter het starthek uit te zoeken.

De eerste manche had Damien een redelijke start, hij zat in de top 10. Damien kon gelijk zijn ritme en snelheid vinden, alleen het passeren van andere rijders was heel erg moeilijk. Hij was continu in gevecht met de rijders op plaats 8, 9 en 10 en kwam hij uiteindelijk uit op een 9e plaats in de eerste manche.

De tweede manche had Damien een iets betere start en kon hij gelijk de aansluiting vinden met de rijders die voor hem reden. Gedurende de wedstrijd passeerde hij enkele rijders en kwam hij uit op een 6e plaats in de tweede manche. Totaal was Damien 7e van de hele dag.
In de tussenstand van het ONK KNMV kampioenschap staat Damien op dit moment op een 4e plaats.

In de tijdtraining had Jeremy in het begin een tijd gezet waarmee hij uitkwam op plaats 4, later in de tijdtraining zakte deze tijd af naar plaats 8. Helaas lukte het Jeremy niet meer zijn tijd te verbeteren door het drukke verkeer en de zwaarder geworden baan.

In de eerste manche had Jeremy een redelijke start rond plaats 8 en wist hij goed ritme te pakken en kon hij elke ronde weer plaatsen goed maken. Uiteindelijk kwam hij op plaats 4 te rijden en was dit ook de positie waar Jeremy deze manche zou finishen.

In de tweede manche had Jeremy een goede start en wist hij na de eerste ronde op plaats 5 te komen rijden. De hele manche heeft Jeremy met een groepje rijders gevochten om de 3e plaats en wist hij later ook weer op plaats 4 te komen rijden. In de laatste ronde maakte Jeremy een klein foutje, waardoor hij deze positie verloor en op een 5e plaats wist te finishen wat toch nog genoeg was voor 3e overall op deze dag

Aankomend weekend staat op de planning:

Vrijdag Open Beker Cross in Rhenen en zondag ONK KNMV MX2 in Halle