2022 editie Yamaha R3 bLU cRU Cup dit weekend van start in Oschersleben

18 mei 2022  

Komend weekend gaat de eerste ronde van de door Yamaha Motor Benelux en Yamaha Motor Deutschland georganiseerde 2022 Yamaha R3 bLU cRU Cup van start op Oschersleben. De R3 Cup zal tijdens bijna alle IDM-raceweekenden verreden worden en wederom zal er een aantal Nederlandse deelnemers aan de start verschijnen.

De Yamaha R3 bLU cRU Cup gaat dit weekend weer beginnen. Het is alweer het vijfde seizoen van de Cup die in 2018 in het leven is geroepen. Zoals gebruikelijk wordt de Yamaha R3 bLU cRU Cup verreden tijdens de IDM-raceweekenden, dit jaar gebeurt dat voor het eerst met een eigen tijdslot. Met uitzondering van het eerste IDM-raceweekend, dat al verreden is op de Lausitzring, zal de Yamaha R3 bLU cRU Cup tijdens alle overige IDM-raceweekenden in 2022 in actie komen. Dit weekend gaat de Yamaha R3 bLU cRU Cup aan de eerste ronde van 2022 beginnen op het circuit van Oschersleben.

De Yamaha R3 bLU cRU Cup wordt georganiseerd door Yamaha Motor Benelux en Yamaha Motor Deutschland waarbij de motoren dankzij een streng reglement allemaal gelijk zijn. Voormalig wegracecoureur en testrijder Bob Withag neemt de rol van coördinator op zich voor de Benelux-zijde van de Cup, aan de Duitse kant is Axel Adickes de verantwoordelijke coördinator. Dario Guiseppetti en Leon Bovee zorgen voor de rijderscoaching.

Een vijftal Nederlanders zal aan de start verschijnen van dit eerste Yamaha R3 bLU cRU Cup wedstrijdweekend van 2022 op Oschersleben, waaronder de Yamaha R125 bLU cRU Cup kampioen van 2021 Dylan Czarkowski. Vorig jaar werd Nederlander Nick Roelfsema kampioen in de Yamaha R3 bLU cRU Cup. Het doel van de Yamaha R3 bLU cRU Cup zal net als in voorgaande jaren zijn om jonge talentvolle coureurs de kans te bieden om te groeien en door te stromen in de wegracesport.

Bob Withag: “Het is fantastisch dat we nu ook van start gaan met de Yamaha R3 bLU cRU Cup. Nadat we al enige tijd druk zijn met de Yamaha R125 Cup Powered by KicXstart is dit voor mij als coördinator een fantastische nieuwe stap. We kunnen als Yamaha onze jonge wegracetalenten op deze manier een mooi traject bieden van de kleine naar de grote banen. Ook de samenwerking tussen Yamaha Motor Benelux en Yamaha Motor Deutschland is een mooie stap en een uitgelezen kans voor de talenten om hun ware potentieel te tonen tijdens de IDM-evenementen.”