Thewessen houdt gedwongen rustdag in Douz

27 april 2022  

André Thewessen had de smaak woensdag net weer te pakken toen de etappe van donderdag in de Tunisia Desert Challenge afgelast werd. Tijd om de balans op te maken met de Limburger.

Thewessen eindigde woensdag op de 33ste plek in een etappe met aardig wat duinen. Op een gemiste afslag na ging het perfect voor de coureur, die deze week samen rijdt met Eugene Kesselaar. “Gisteren was het een hele leuke dag, het ging heel goed”, zegt Thewessen. “De duinen gingen we ook mooi doorheen, we zijn nergens blijven hangen en hebben veel mensen ingehaald. Het ging heel mooi en we kwamen mensen tegen die redelijk vooraan het veld zaten. Die vroegen al hoe laat wij gestart waren. Het laatste stuk hadden ze een mooie moeilijkheid ingebouwd en daar hebben we een afslag gemist. Daar hebben we ongeveer 45 minuten rondgedwaald, een goed resultaat was daardoor niet meer mogelijk.”

Uit veiligheidsoverwegingen was de organisatie gedwongen om de koninginnenrit van donderdag te schrappen. Dat komt omdat de sweepertrucks veel werk hebben moeten verzetten om alle achtergebleven deelnemers te redden. Ook stak een zandstorm de kop op. Dat laatste heeft ook invloed gehad op de verbinding van Ksar Ghilane naar Douz. “We hadden gehoopt vandaag nog flink wat mooie duinen te pakken, maar helaas. Het werd een gedwongen dagje vrij. Wij zitten al een paar uur in Douz, maar er is nog heel veel volk onderweg om hier te komen. Dat heeft te maken met de duintjes die over de weg gewaaid zijn. Het zal vanavond heel laat worden voordat iedereen hier is.”

Donderdag hoopt Thewessen de draad weer op te pakken en de rally met een goed gevoel af te sluiten. “We zullen morgen en vrijdag ons best doen om nog een goed resultaat te rijden. We hebben ons gisteren goed vermaakt, het is jammer van de gemiste afslag. Maar dat kan gebeuren