MX Rookies Jeremy en Damien Knuiman vinden hun draai ONK Lierop 20 maart 2022

31 maart 2022  

Damien probeerde in het begin van zijn tijdtraining een snel rondje neer te zetten. Na een valpartij in het begin van de tijdtraining kon Damien alsnog een 10e tijd neerzetten. Na enkele ronden had Damien zijn tijd verbeterd en kwam hij op een keurige 8e plek. Jeremy had enkele moeilijke ronden in het begin van deze training. Uiteindelijk wist Jeremy in ronde 6 een keurige 9e plaats te veroveren.

De eerste manche had Damien een redelijke start en kwam hij in de top 10 door de eerste bocht. Damien kwam uiteindelijk de eerste ronden door op een 9e plaats. Na enkele mooie gevechten met andere rijders kwam Damien uiteindelijk steeds een plaatsje naar voren en kwam hij uiteindelijk op een hele goede 5e plaats over de finish.

Jeremy had de eerste manche een slechte start en probeerde snel terrein goed te maken. Helaas resulteerde dit in een valpartij. Weer midden in het veld begonnen kwam hij gestaag de top 15 binnen. Helaas weer een valpartij. Alle moed bijeen geraapt en het beste ervan gemaakt om uiteindelijke als 16e te finishen.

De tweede manche had Damien ook een top 10 start, maar kon hij zijn ritme slecht vinden. Na het worstelen om het ritme terug te krijgen kwam hij uiteindelijk op een 8e plaats uit. Totaal van de dag was Damien 6e, een net en tevreden resultaat.

Jeremy heeft nog steeds moeite met de starts en ook deze manche vertrekt hij rond de 25e plaats. Een keurige inhaalrace op dit loodzware circuit resulteerde in een nette 10e plaats, totaal van de dag was Jeremy 11e. Ondanks alle tegenslagen toch een net resultaat.

Havelte 27 maart 2022

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien de Cross Country op de legerbasis van Havelte op de planning staan. Een 3,5 uur durende race op het 10 km lange circuit over de tankbanen van Havelte.

Zij kwamen beide uit in de klasse Open Inters, maar alle klassen “nationale, dames, veteranen en vrije inschrijving” gingen tegelijk van start. Bij de start moest iedereen achter de motor gaan staan en bij het vallen van de vlag op de grond, moest iedereen op de motor springen en wegrijden.

Damien vertrok als een duiveltje uit een doosje op P2 en Jeremy kwam hier redelijk van start en kwam door rond P10. Na de eerste ronde van ruim 10 min kwam Jeremy op P5 door en Damien op P15. Hij was duidelijk in het nadeel met zijn 125cc, maar dit mocht de pret niet drukken. Na enkele ronden was Jeremy goed naar voren aan het rijden en kwam door op P2 in het achterwiel van de leider. Damien reed op dit moment rond P12, maar toen kwam er helaas een rode vlag vanwege de tijdwaarneming die er spontaan mee stopte. Dit was na 45 min wedstrijd. Er werd toen besloten om een herstart te doen, waarbij ze nog de resterende 2 uur als ‘een nieuwe wedstrijd’ moesten rijden.

Bij deze herstart waren de heren helaas iets slechter weg, maar wisten ze zich al snel naar voren te rijden. Jeremy reed erg sterk en kwam na een paar ronden gestreden te hebben voor de 1e plaats door op de 1e plaats. Hij wist een heel hoog ritme te behouden, waardoor hij elke ronde zijn voorsprong steeds meer deed vergroten. Ook de pitstops gingen goed met het gehele team en de rijders waren weer heel snel terug in de baan. Na benzine getankt te hebben, een nieuwe bril opgezet te hebben en een gelletje erin konden ze hun weg vervolgen. Damien klom gestaag op en eindigde uiteindelijk op een mooie 10e plaats overall. Jeremy hielt zijn tempo hoog en wist deze wedstrijd op een overtuigende wijze te winnen met 3.15 min voorsprong op rijder nummer 2.

Nu is Jeremy in volle voorbereiding op het ONK in Delfzijl aankomend weekend! Damien zal in Den Hout bij de MON aan het starthek verschijnen.