MX seizoen 2022 begint met Enduropale Le Touquet voor MX Rookie Team

24 februari 2022  

Na enkele afgelastingen en verschuivingen gaat dit weekend dan eindelijk het MX seizoen van start.

En dat met niet de eerste de beste wedstrijd, namelijk met ‘s werelds grootste en zwaarste strandrace, de welbekende Enduropale Le Touquet die voor de 46e keer plaats zal vinden. Een mega evenement verdeeld over twee dagen in de noord Franse badplaats die wel 100.000 toeschouwers trekt.

Damien Knuiman zal aankomende zaterdag in actie komen met een 1,5 durende race over het strand, waarbij ongeveer 200 deelnemers zullen meerijden. Damien heeft startnummer 105 toegewezen gekregen en zal ongeveer vanaf startrij 3 of 4 van start gaan en zal dus van achteren moeten komen. Hij heeft als voorbereiding enkele wedstrijden van het Franse zandkampioenschap gereden, waarbij dit hetzelfde was. Hij ziet er dus niet tegenop en zal in deze gemengde 250 en 125 cc klasse zijn uiterste best gaan doen om een hoge positie te veroveren bij de 125 cc klasse.

Jeremy Knuiman zal op zondag in actie komen in het hoofdevenement, waarbij hij drie uur aan één stuk moet rijden en met 1500 andere rijders in de baan zal zitten. Jeremy heeft hierbij nummer 41 toegewezen gekregen en zal met gele achtergronden/rijnummers rijden. De top 50 van dit evenement rijdt hiermee en dat betekent dat hij in de eerste groep op startrij 1 van start kan gaan. Dit is een erg goede uitgangspositie voor de start, waarbij aansluitend een recht stuk van ca. 8 km te moeten gaan. De eerste bocht is een u-turn van 180 graden en dan gaat het circuit weer 8 km terug over kunstmatig aangelegde schansen, chicanes, bochten en andere spectaculaire hindernissen. Dit kan ook voor opstoppingen gaan zorgen tijdens de duur van deze wedstrijd en dan is goed kijken, nadenken en geluk hebben nodig om hier goed doorheen te komen. Tijdens de wedstijd zal er twee keer een pitstop gemaakt moeten worden om te tanken, een nieuwe bril in gebruik te nemen en om zelf wat te drinken. Hierbij is snelheid geboden wanneer je voor een goede klassering wilt gaan. Deze facetten hebben we reeds geoefend in de voorgaande

wedstrijden afgelopen najaar in Loon Plage. Jeremy is de gehele winter al op een 450 cc machine aan het trainen met een 12 liter tank voor een actie radius van 1 uur. Afgelopen maanden zijn er regelmatig trainingssessies gereden in Duinkerke. Gisteren ook nog met 5-voudig winnaar van dit evenement Kees van der Ven, oftewel Mister Le Touquet gesproken en enkele bruikbare tips van hem gekregen. Jeremy heeft er alles aan gedaan om zich optimaal voor te bereiden en kijkt vol zelfvertrouwen deze bijzondere wedstrijd tegemoet.

Damien start zaterdag bij de Enduropale Juniors om 11.00 uur en Jeremy zondag om 13.00 uur in de stad die in konvooi naar het strand zal rijden om vervolgens exact om 13.30 uur te starten met een massa start op het strand voor de drie uur durende wedstrijd.