Arcane Factory Racing is klaar voor Dakar 2022 (en hoe!)

30 december 2021  

Ondanks dat de eerste etappe van de Dakar Rally 2022 pas op 1 januari plaats gaat vinden, is iedereen van Arcane Factory Racing al vele maanden bezig met de voorbereidingen voor dit epische evenement. Er wordt gestreden met twee auto’s die uitkomen in de Lightweight Vehicles T3 klasse.
Met startnummer 339 zullen driver Michiel Becx en co-driver Edwin Kuijpers tot het spreekwoordelijke gaatje gaan. Hans Weijs (driver) en Tim Rietveld (co-driver) zullen de andere Arcane auto met startnummer 350 tot het uiterste gaan drijven.

Daags na kerstmis werd de reis naar Jeddah in Saudi-Arabië aangevangen. Daarna werden de auto’s opgehaald uit de haven en werden ze naar het eerste bivak, het King Abduhla Sport City Complex, gereden. Op 28 december zijn vervolgens de auto’s geprepareerd. Denk daarbij aan het monteren en installeren van allerlei navigatieapparatuur en veiligheidsvoorzieningen.

Vandaag was het dan eindelijk tijd voor de eerste echte test in de woestijn. Er was een testdrive, ook wel shakedown genoemd, uitgezet over een lengte van ca. 10 kilometer. Daarin zaten vele snelle stenen paden met diepe geulen en grote scherpe stenen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Hans en Tim een keer lek gereden zijn. Zij waren overigens als allereerste gestart bij de shakedown waardoor er erg weinig bekend was over de aan te treffen condities. Beide teams hebben deze testdrive zonder technische problemen afgerond en zijn nu, op wat papierwerk en andere kleine zaken na, klaar voor de laatste technische keuring op 30-12.

Zowel Hans als Michiel zijn erg positief over deze testdag. De auto’s liepen perfect en met een temperatuur van 30 graden Celsius was dit een goede voorbode van wat men te wachten staat. De navigatoren Tim en Edwin hebben deze testdrive gebruikt om gewend te raken aan de nieuwe digitale roadbooks. Deze zijn tegenwoordig op Ipad formaat en werken net weer even anders dan voorheen. Dus ook zij zijn klaar voor het grote avontuur.

Wij wensen Michiel Becx, Hans Weijs, Edwin Kuijpers en Tim Rietveld alle succes toe. Arcane Factory Racing heeft twee fantastische auto’s gebouwd en wij twijfelen geen moment aan de kennis, kunde en gedrevenheid van alle betrokkenen.