Nederlands Rally Kampioenschap en tweede plaats voor Van Deijne Autosport

28 november 2021  

Hein Verschuuren Open Nederlands Kampioen navigatoren

Kevin van Deijne Open Nederlands vice-Kampioen bestuurders

 

Van Deijne Autosport heeft het succesvolle rallyseizoen 2021 afgesloten met een kampioenschap en een tweede plaats. Hein Verschuuren eiste de titel voor zich op bij de navigatoren, Kevin van Deijne legde bij de bestuurders beslag op de tweede plaats.

Het kampioenschap werd dit jaar uiteindelijk achter de bestuurstafel besloten nadat de laatste twee wedstrijden van het seizoen, de Achterhoek Rally en de Int. Drenthe Rally, geannuleerd werden. Met het wegvallen van die wedstrijden moest het Bestuur Sectie Rally’s de knoop doorhakken over het al dan niet mee laten tellen van een schrapresultaat – tellen alleen de vier beste resultaten van de vijf wedstrijden, of tellen alle resultaten? Zonder schrapresultaat zou Kevin van Deijne ook kampioen geworden zijn bij de bestuurders, met schrapresultaat ging die eer naar Bob de Jong. Uiteindelijk werd besloten om een schrapresultaat in stand te houden waardoor Van Deijne genoegen moest nemen met de tweede plaats. Doordat De Jong met meerdere navigatoren reed ging de titel daar wel naar Hein Verschuuren die alle wedstrijden van het kampioenschap naast Van Deijne plaatsnam.

Hoewel de titel uiteraard leuker was geweest, heeft Van Deijne vrede met de beslissing. Met het wegvallen van meerdere wedstrijden was 2021 sowieso een raar jaar en zou een titel als ‘gegeven’ hebben gevoeld. Het kampioenschap was ook niet het belangrijkste doel van dit seizoen. Bij aanvang van het seizoen stelde het team zich ten doel om te verbeteren en dichter bij de concurrentie te komen. Dit doel werd behaald, in de laatste wedstrijden waren de verschillen in de top van het klassement minimaal en boekte het team met een tweede plaats in de ELE Rally, de thuiswedstrijd, het mooiste resultaat van het seizoen.

Na een succesvol 2021 gaat de focus inmiddels al richting 2022 waarin het team opnieuw op de Nederlandse rallypaden te bewonderen zal zijn met dit keer het kampioenschap als doelstelling.