Race verslag Luca van Leer

22 november 2021  

Afgelopen weekend heb ik de laatste NK wedstrijd gereden in Spa (België) voor het Nederlands Kampioenschap.

Alles  hing aan een zijde draadje. Mijn moeder bleek de week voor de race corona te hebben opgelopen, het was ontzettend spannend of ik wel kon gaan.

Gelukkig werd ik donderdags negatief getest en mocht ik vrijdag gaan rijden.

Ik had pas 1 dag getraind op deze baan dus de vrijdag was nog even wennen en verkennen. Zaterdag  had ik de baan goed onder controle en was ik erg snel. Einde van de dag ging ik vol vertrouwen de kwalificatie in.

Maar wat een pech, ik kreeg een lekke band, wat resulteerde in een crash, hierdoor kon ik geen tijd neer zetten en werd ik laatste.

De eerste wedstrijd moest ik dan ook op een 20ste plek starten. In de opwarmronde werd ik van de baan getikt door een mede coureur, mijn stuurstang en spoorstang was krom, waardoor de kart één kant op trok. Toch wist ik  naar voren te rijden in de regen en op een 8e plek te finishen. Mijn vader wist de kart zo goed als het kon te repareren. Tijdens de tweede race werd ik bij de start klem gereden, waardoor ik veel plekjes verloor. Toch wist ik doordat ik hard  kon in de regen, naar een mooie 5e plek te rijden met tijdens deze race de snelste race ronde van iedereen.

Race drie merkte ik na twee ronde dat mijn voorband af liep, mijn snelheid zakte hierdoor en ik moest er alles aan doen om te finishen. Toch wist ik er nog een 9e plek uit te slepen en dat met een totaal lege band.

Kortom, veel pech, maar toch nog een 6e plek in de daguitslag.

In de eindstand van het NK ben ik op een mooie 2e plek geëindigd.

Graag wil ik u voor alle support bedanken, u heeft een mooi race seizoen mogelijk gemaakt!