Ivano van Erp toont vechtlust in EMX125 in Frankrijk

13 oktober 2021  

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft in de vierde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Franse Lacapelle Marival zijn vechtlust getoond. Van Erp moest in beide manches een inhaalrace rijden en wist zich terug te vechten naar een zestiende en zesde plaats.

Een week na zijn eerste EMX125 overwinning in het Duitse Teutschenthal stond alweer de volgende wedstrijd op het programma in het Franse Lacapelle Marival. Het was een technische, gladde baan waarop een goede start van groot belang was. In de tijdtraining had Ivano een goed gevoel op de motor en wist een achtste tijd op de klok te zetten. Hiermee begon hij positief aan de dag en keek met vertrouwen uit naar de eerste manche.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kreeg hij helaas een tegenslag te verwerken want hij kwam ten val en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Alles gevend kwam hij terug naar voren en wist de ene na de andere rijder te passeren. Met zijn snelheid zat het goed maar helaas was het moeilijk om in te halen waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een zestiende plaats.

In de tweede manche was zijn start beter maar door een valpartij in de eerste manche moest hij opnieuw van rond de vijftiende plaats aan een opmars beginnen. Net als in de eerste manche reed van Erp goede rondetijden en wist zich ditmaal helemaal terug te knokken naar een zesde plaats.

Met een 16-6 in de manches eindigde de crosser uit Oss op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap bezet hij na vier wedstrijden de elfde plaats. Aankomende zaterdag gaat het kampioenschap verder in Spanje!

Daguitslag EMX125 Frankrijk:

1 Valerio Lata 44 Pnt

2 Marc Antoine Rossi 39 Pnt

3 Lucas Coenen 36 Pnt

4 Kay Karssemakers 34 Pnt

5 Ferruccio Zanchi 27 Pnt

9 Ivano van Erp 20 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Valerio Lata 146 Pnt

2 Kay Karssemakers 129 Pnt

3 Bobby Bruce 123 Pnt

4 Ferruccio Zanchi 101 Pnt

5 Hakon Osterhagen 95 Pnt

11 Ivano van Erp 74 Pnt