INTERFLAME strandrace IJmuiden 2021

11 oktober 2021  

Eindelijk kon het van kiet gaan het NK Off Road Racing. Na een stilte van bijna 2 jaar konden we weer genieten van het spektakel.

De organisatie van de INTERFLAME strandrace had in 2020 alles rond toen er een paar dagen voor de wedstrijd de corona regels weer werden aangescherpt waardoor er niet anders opzat dan de wedstrijd te annuleren met pijn in het hart werd dat door Hans Weder medegedeeld. Nu dan op 1-2-3 oktober was het dan zo ver It giet oan. De heren hadden een mooi baan uitgezet van ruim 6 kilometer vanaf de haven IJmuiden richting Zandvoort. Met Paviljoen Noordzee als hoofdkwartier was alles goed geregeld. Op zaterdag ging dag 1 van start om 9 uur met een 50 tal deelnemers verdeelt over vier startrijen waar on de dertig seconden een rij van start ging. Metten ging er de wagen van Joost Hofmans vandoor gevolgd door zijn schoonpa Rik Aarts bijden in een MCRea Sport. Deze werden weer op de hielen werd gegeten door het duo Dave Klaasen en Tessa Rooth. Maar de pechduivel sloeg voor de twee MCRea wagens. Er waren even drukke uren voor het team om beide wagen weer aan de start te krijgen. Ook de  Side-by-side waren met 13 stuks goed vertegenwoordigt deze hadden de snelheid er ook goed inzitten en zaten her en der tussen de snellen jongens in. Zondag dag twee was het bar en boos met het weer de start zou om 9 plaats vinden maar werd na een test ronde verplaatst naar kwart voor twaalf. Ook werd de baan een heel stuk ingekort en meer verplaatst naar de duin kant. Dit betekende dat de vrijwilligers weer aan de bak moesten om alles weer klaar te krijgen. Een dikke pluim voor deze mensen zonder hen waren we nergens.

De tweede dag was nat en bleef nat na de eerste proef had de cammera ook last van het water dus maar besloten om naar huis te gaan. Dit was weer een weekend ouderwets genieten met natuurlijk alle rijders en team leden weer te zien en te spreken in de gemoedelijke sfeer van het NK Off Road Racing. De volgende wedstrijd is de E.L.E rally en de laatste is de Roompot Baja Borger op 5 – 6 – 7 Novenber

Uitslag

Klasse T1-1

1 Dave Klaasen – Tessa Rooth

2 Herre van Goor – Randel Hofstede

3 Joost Hofmans – Mark van der Spank

Klasse T1-2

1 Rik van den Brink – Gydo Heimans

2 Bas van Driel – Han van Goch

3 Jerry van Langen – Bas Jongejan

Klasse Side-by-side

1 Pepe Benoit – Romain Aa

2 Wilbert Poel

3 Christiaan van der Hout

Klasse Special

1 Antoine Deleporte – Francois Yoann

2 Roger Schoonbrood – Boy Schoonbrood

3 Jorg Overbosch – Sander Kamps