Porsche in de 24 Uur van Zolder: acht wagens, vier teams en drie types

23 september 2021  
  • De Porsche 991 en 992 GT3 Cup en de Porsche Cayman GT4 de wapens in de Limburgse klassieker
  • Belgium Racing, ProSport Racing, Red Ant Racing en Speedlover vertegenwoordigen Porsche in 24 uur van Zolder

Zaterdag om 16u00 wordt het startschot van de 43ste editie van de 24 uur van Zolder gegeven. Niet minder dan acht Porsche, vier 991 GT3 Cup, twee 992 GT3 Cup en twee Cayman GT4 van vier verschillende teams, nemen de start van deze bijzonder zware uithoudingsrace. Na achttien zeges in het verleden, is het doel van de teams en de rijders met een Porsche uiteraard om een negentiende overwinning aan het rijke palmares van het Duitse merk toe te voegen.

Le Mans, Spa, Nürburgring, Dubai, Barcelona en Zolder: overal ter wereld worden er races over 24 uur gehouden en dat zijn meteen ook de zwaarste uitdagingen op circuit. Mens en machine moeten hier perfect op elkaar afgesteld zijn en alleen dan kan een zege het resultaat van de inspanningen worden. Porsche heeft een uniek palmares in deze endurance racerij, getuige het feit dat het Duitse merk ieder van deze races al minstens éénmaal won. De 24 uur van Zolder staat al achttienmaal op het palmares, maar daar zal het zeker niet bij blijven. Zes Porsche 992 en 991 GT3 Cup en twee Porsche Cayman GT4 zullen zaterdag 25 en zondag 26 september immers het beste van zichzelf geven om na 24 uitputtende uren zo hoog mogelijk te eindigen

Red Ant Racing gaat de uitdaging met maar liefst drie Porsche aan: twee Porsche 992 GT3 Cup en één Porsche Cayman GT4. Waar vader Bert Redant de wagen deelt met zijn zonen Ayrton en Yannick, vakkundig bijgestaan door Glenn van Parijs, de huidige nummer drie in de Porsche Carrera Cup Benelux, zien we in de andere 992 van het team een bijzondere bemanning. Naast een ‘coach’, in de persoon van meervoudig Porsche Carrera Cup Benelux-kampioen Xavier Maassen, zien we vier ondernemers die elkaar via de passie voor Porsche gevonden hebben: Ad Geerts, Luc Vanderfeesten, Stijn Lowette en Peter Guelinckx. Zij komen alle vier bovendien uit de ruime regio rond het circuit en zij bewijzen de kracht van autosport voor de ondernemerswereld. Philippe Wils, Kobe en Jimmy De Breucker en Davy Vandekerckhove doen het tot slot in de Porsche Cayman GT4.

Belgium Racing zet twee Porsche 991 GT3 Cup in, met uiteraard één exemplaar voor Marc Goossens, Kenneth Heyer, Dylan Derdaele en Nicolas Saelens, waarbij de eerste drie rijders samen goed zijn voor maar liefst veertien overwinningen, waarvan dertien met een Porsche 911! Marc Goossens telt er zes, een record, Dylan Derdaele en Kenneth Heyer hebben al vier overwinningen op hun conto.

Speedlover is uiteraard ook van de partij in de 24 uur van Zolder en wel met twee wagens, een Porsche 991 GT3 Cup en een Porsche Cayman GT4. In de 991 vinden we de zeer ervaren Jurgen Van Hover, bijgestaan door Olivier Dons en Pieter Ooms, terwijl de positie van vierde rijder naar Bruno Vermeeren gaat. In de Cayman GT4 krijgen vader en zoon Paque, het gezelschap van onder meer William Godefroid.

Last but not least is er de Porsche 991 GT3 Cup van ProSport met naast Rodrigue Gillion, Nico Verdonck en Simon Balcaen ook Kurt Hensen, die kennis maakte met het circuitgebeuren tijdens de trackdays van Petrolhead en ondertussen al heel wat racekilometers met Porsche heeft afgelegd.

Opvallende vaststelling in de deelnemerslijst van de Porsche-teams: maar liefst driemaal hebben we te maken met een vader-zoon combinatie, zowel bij de familie Redant, als De Breucker als Paque.

De 43ste editie van de 24 uur van Zolder, de hoofdrace van het Belcar Endurance Championship, vindt plaats op 25 en 26 september op Circuit Zolder, met start zaterdag om 16u00.