MX Rookie Jeremy Knuiman blijft goed presteren

23 september 2021

Afgelopen zondag stond bij het MX Rookie team de Open Nederlands Kampioenschap KNMV in  Reusel op de planning. Helaas kon MX Rookie Damien nog steeds niet deelnemen vanwege zijn duimblessure.

Nieuw voor deze wedstrijd was dat Jeremy ditmaal op een 250cc 2-takt deelnam in plaats van op zijn vertrouwde 250cc 4-takt. Dit op verzoek van onze sponsor Ecomaxx Fuels die deze motor hiervoor beschikbaar stelde. In de week voorafgaand werd diverse malen op deze motor gereden om Jeremy de kans te geven hier alvast aan te wennen. Ook werd er zaterdag deelgenomen aan de MON vrije klasse wedstrijd te Overloon, waar hij tweemaal de winst weg sleepte. Damien maakte hier zijn re-entree, maar kwam er in de training achter dat hij het stuur met moeite vast kon houden. Hierdoor werd besloten – met ongenoegen en grote teleurstelling bij Damien – om toch nog maar even rust te nemen.

Afgelopen zondag, tijdens de tijdtraining kon Jeremy niet heel goed zijn ritme vinden, maar wist toch nog een redelijke ronde neer te zetten en hier kwam een 13e tijd uit. Dit was ook zijn opstellingspositie voor de wedstrijd.

In de eerste manche had Jeremy een hele slechte start en door het gedrang in de eerste bochten kwam hij na de eerste ronde door rond plaats 20. Jeremy had al gauw zijn ritme te pakken en wist snel naar voren te rijden wat zeker niet makkelijk was op de smalle baan van Reusel. Jeremy wist uiteindelijke op een 7e plaats je finishen wat nog zeer goed was na de slechte start.

In de tweede manche had Jeremy een betere start en wist na de eerste ronde door te komen op plaats 10 en kon al snel plaatsen verbeteren om naar 4 ronden op plaats 6 door te komen. Een lange tijd zat Jeremy in gevecht om plaats 5 en 4 te veroveren en wist deze plaatsen na enkele ronden te strijden te veroveren. Jeremy hield hoog tempo en kwam na enkele ronden in het zicht van de nummer 3 maar toen viel de zwart-wit geblokte vlag en wist Jeremy op een nette 4e plaats te eindigen. Ook in de totaal uitslag wist hij weer 4e totaal te worden. Op dit moment staat Jeremy op een 5e plaats in de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap met nog één wedstrijd te gaan in Oldebroek medio oktober.

Aankomend weekend zal Jeremy bij de MON wedstrijd te Berghem in de MX2 inters klasse aan de start verschijnen. Damien zal zaterdag na een training kijken of het mogelijk is om hieraan deel te nemen.