MX Rookie Jeremy Knuiman ruikt aan podium tijdens ONK Harfsen en Cross Country Westerbork

16 september 2021

Afgelopen zaterdag had het MX Rookie team de Open Nederlands Kampioenschap KNMV in Harfsen op de planning staan. MX Rookie Damien zijn bezeerde linker duim was nog niet voldoende hersteld om deel te nemen.

In de tijdtraining kon Jeremy al snel zijn ritme vinden op de mooie crossbaan van Harfsen en wist een snelle ronde te realiseren waarbij hij ook vrij baan had en hier uiteindelijk op een nette 5e tijd uitkwam.

In de eerste manche had Jeremy een slechte start maar wist heel goed door de eerste bocht te komen op plaats 6 door wat schermutselingen in de eerste ronde kwam hij door op plaats 8, al snel kreeg hij een goed ritme te pakken en na een paar rondes kwam Jeremy door op een 4e plaats maar kwam helaas ten val en moest weer opnieuw beginnen vanaf plaats 9. Jeremy kon zichzelf goed herpakken en reed in de resterende tijd van deze manche  keurig terug naar plaats 5 en wist uiteindelijk ook op deze plaats te finishen.

In de tweede manche kwam Jeremy opnieuw slecht uit het hek maar wist opnieuw goed door de 1e twee bochten te komen en kwam na de eerste ronde door op plaats 6, Jeremy begon steeds beter zijn ritme te krijgen en kon de aanval inzetten op zijn voorgangers, na een paar rondes lag Jeremy op plaats 4 met plaats 3 in het vooruitzicht, hij wist in de slot fase zelfs nog naar de derde man te rijden en deze te passeren waardoor Jeremy op een hele nette 3e plaats deze manche wist af te sluiten.

In de dag uitslag wist hij 4e overall geworden, net naast het podium.

Cross Country Westerbork

De aansluitende zondag na Harfsen was er de tweede DXCS Cross Country wedstrijd in Westerbork. De startopstelling was op volgorde van de eindstand van de vorige wedstrijd in Markelo, aangezien dat hij hier 7e werd en er een aantal rijders niet aanwezig waren mocht hij hier als tweede van start. Na een sighting lap over de 7 km lange ronde ging om exact 2 uur de wedstrijd van start.

Jeremy kon het tempo goed volhouden en kon de 2e plaats in handen houden, na circa 1 uur wedstrijd was er een noodzakelijke pitstop voor benzine, het resterende uur sloeg de vermoeidheid toe maar toch kon hij zijn ronde tijd consolideren en werd uiteindelijk op plaats 2, 3 min en 13 sec achter de winnaar afgevlagd.

Hij heeft deze wedstrijd op een 2 tact 250cc tpi enduro gereden, door een lichtere motor met een soepel vermogen kon hij beter omgaan op het Cross Country circuit door de bossen en tussen de bomen over de moeilijke obstakels.

Komend weekend staan er wedstrijden in Overloon en Reusel op de agenda, de MX Rookie zal hier ook weer van start gaan, zoals het er nu uitziet.