Maximale score voor Ivano van Erp in het ONK 125 in Harfsen

13 september 2021  

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft zaterdag tijdens het ONK 125 in Harfsen beide manches weten te winnen. In zowel de eerste als de tweede manche wist van Erp op zijn Yamaha een goede start te pakken en zette vervolgens beide manches naar zijn hand!

Het had op vrijdagavond flink geregend in Harfsen maar ondanks dit lag de baan er perfect bij. In de vrije training ging het rijden lekker totdat hij geheel onverwacht bij het oprijden van een schans de controle over de motor verloor en hard ten val kwam. Het duurde even voordat hij zijn weg weer kon vervolgen en ondanks dat de tijdtraining al begonnen was, bleef hij rustig. Gedurende de sessie wist hij er nog een hele scherpe tijd uit te persen en pakte ondanks de gehavende motor de pole position.

In de eerste manche kwam Ivano heel goed weg bij de start en wist zijn Yamaha als eerste door de eerste bocht te sturen. Door de valpartij in de training ging het rijden iets te geforceerd maar na een aantal ronden wist hij de manche op gecontroleerde wijze af te sluiten en kwam als winnaar over de finish.

De tweede manche was een kopie van de eerste manche alleen was het circuit nu compleet kapot gereden. Ook ditmaal wist hij op gecontroleerde wijze naar de overwinning te rijden en pakte hiermee tevens de dagzege.

Aanstaande zondag staar voor Ivano de laatste ONK wedstrijd op het programma in Reusel en daarna zal hij zich gaan richten op de laatste zeven EMX125 wedstrijden!

Daguitslag ONK 125 Harfsen:

1 Ivano van Erp 100 Pnt

2 Danny van den Bosse 79 Pnt

3 Roan Tolsma 79 Pnt

4 Finn Pullen 74 Pnt

5 Senna van Voorst 71 Pnt