Herstart naseizoen voor MX Rookies

8 september 2021  

Afgelopen zondag had het MX Rookie team de Open Nederlands Kampioenschap KNMV in Eersel op de planning staan. Gelukkig ging deze wedstrijd wel door na eerdere aflassing van de wedstrijden in Finland en Boekel. Dit was de eerste wedstrijd na de vakantieperiode. Na de vakantieperiode is goed getraind om zich voor te bereiden op de EMX wedstrijd in Finland en Boekel, die helaas vanwege Covid19-regels niet door kon gaan.

MX Rookie Damien had in de week voorafgaand zijn linker duim bezeerd met een training. Op zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd werd nog een kleine training gedaan om te kijken of het mogelijk was om te kunnen rijden. De pijn viel reuze mee en werd er toch besloten om in Eersel van start te gaan.

Damien merkte gelijk met het rijden van de tijdtraining dat hij veel last had van zijn duimblessure, waardoor hij niet optimaal kon rijden en hij hier op een 17e tijd uitkwam.

Na onderling overleg hebben we besloten de duim eerst goed te laten genezen en om deze dag niet van start te gaan.

Jeremy kon in het begin van de tijdtraining goed zijn ritme pakken en wist in een vrije ronde een nette 9e tijd neer te zetten. Aangezien de baan erg los was en deze snel zwaar werd, lukte het Jeremy niet meer zijn tijd te verbeteren. Maar een 9e tijd is een goeie plek om een positie te kiezen achter het starthek.

In de eerste manche had Jeremy een slechte start en kwam na de eerste ronde op een 25e plaats door. Hij had gelijk een goed tempo te pakken en wist al gauw iedere ronde enkele plaatsen te winnen. Rond de 10e plaats moest Jeremy een groot gat inlopen op de andere deelnemers om nog positie te winnen. Dit lukte hem en wist hij zelfs nog in de slotfase van de 25 min en 1 ronde durende wedstrijd op een 5e plaats over de finish te komen.

Helaas werd de tweede manche voor aanvang van 25 naar 20 minuten ingekort. De reden was dat de wedstrijden deze dag uiterlijk om 17 uur klaar moesten zijn. De organisatie liet een grote steek vallen vanwege hun slechte tijdsindeling om hieraan te kunnen voldoen. Erg jammer voor Jeremy, omdat hij vaak in de laatste 5 min sterk voor de dag komt.

Wederom was Jeremy deze 2e manche slecht uit het hek vertrokken, maar beter dan de eerste manche, want hij kwam op een 15e positie door na de eerste ronde. Helaas kwam hij in de 3e ronde van de wedstrijd ten val en moest hij weer opnieuw vanaf plaats 20 beginnen. Toch kon Jeremy zich goed herpakken en wist op hoog tempo naar voren te rijden. Na veel plaatsen winst wist Jeremy na 20 minuten alsnog op een nette 8e plaats te finishen. Dit leverde hem een 6e plaats op in de eindklassering van deze dag.

Nu zijn we in volle voorbereiding voor het Open Nederlands Kampioenschap KNMV in Harfsen aankomende zaterdag en de DXCS Cross Country wedstrijd in Westerbork. MX Rookie Damien heeft  foto’s van zijn duim laten maken in het ziekenhuis en er zijn gelukkig geen breuken waargenomen. Einde van de week zullen we beslissen of het mogelijk en verstandig is dat Damien dit weekend van start zal gaan