Ivano van Erp domineert ONK 125 in Eersel

7 september 2021  

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft zondag in Eersel het Open Nederlands Kampioenschap 125 weten te domineren. Van Erp wist beide manches naar zijn hand te zetten en mocht zo aan het einde van de dag plaats nemen op het hoogste schavot.

Het circuit van Eersel lag er perfect geprepareerd bij en was door de goede weersomstandigheden iets harder dan normaal. Ivano voelde zich goed thuis op de baan en wist in de tijdtraining een aantal foutloze maar ook scherpe rondetijden op de klok te zetten. Dit resulteerde in de pole position.

In zowel de eerste als de tweede manche liet van Erp een sterke indruk achter. Beide keren nam hij al snel de leiding in de wedstrijd in handen en reed strakke rondetijden. In de eerste manche nam hij gelijk de leiding en in de tweede manche kwam hij van buiten de top vijf naar voren gevlogen. Ivano wist beide manches naar zijn hand te zetten en deed hiermee veel vertrouwen op voor de wedstrijden die komen gaan!

Met een dubbele manchezege pakte Ivano de dagzege in Eersel. In de komende weken zal Ivano zijn voorbereiding op het tweede deel van het EMX125 Kampioenschap verder zetten. De eerstvolgende wedstrijd van dit kampioenschap staat op 2 oktober op het programma in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag ONK 125 Eersel:

1 Ivano van Erp 100 Pnt

2 Mirco ten Kate 86 Pnt

3 Baptiste Beernaert 86 Pnt

4 Scott Verhoeven 76 Pnt

5 Finn Pullen 72 Pnt