MX Rookie Jeremy Knuiman kwalificeert zich voor EMX 250 Oss

23 juli 2021  

Afgelopen zaterdag was de tweede wedstrijd van het Europees kampioenschap in het Brabantse Oss.

Na de perfecte voorbereiding in de voorafgaande week waren alle ogen gericht op Jeremy die probeerde een startplaats te veroveren, zodat hij mee kon doen in het hoofdevenement later op de dag.

In de vrije training had Jeremy een goed gevoel met de baan, maar kon geen goede ronde tijd rijden. Uiteindelijk kwam hij op een 20e tijd uit in deze vrije training. Nu werden alle pijlen gericht op de kwalificatie training.

In de kwalificatietraining had Jeremy in één van de eerste ronden een goede tijd neer kunnen zetten op een 14e plek. Het lukte hem uiteindelijk niet meer om zijn eigen tijd te verbeteren mede omdat hij hard was gevallen in een poging op nog een betere rondetijd neer te zetten. Uiteindelijk was Jeremy nog afgezakt naar een 19e plaats, maar kwalificeerde hij zich uiteindelijk toch. Het doel bereikt!\

In de eerste manche had Jeremy een slechte start maar wist hij na twee rondes al door te komen op p27 maar helaas kwam Jeremy ten val en beschadigde hij hierbij zijn voorremschijf,  waardoor de rest van de wedstrijd zijn voorwiel erg blokkeerde en hij geen voorrem meer had, hij kon daardoor niet meer alles geven in deze manche maar heeft nog wel wat plekjes winst kunnen maken waarbij hij uiteindelijk 34e werd.

De tweede manche had Jeremy een redelijke start rond plek 20, maar helaas kwam Jeremy met een groep rijders in de eerste ronde gezamenlijk ten val, doordat er iemand van achteren tegen hem aanreed. Hierdoor moest hij achteraan in het veld beginnen vanaf plaats 40 en maakte hij elke ronde een paar posities goed om uiteindelijk op een 25e plaats te eindigen.\

Tevreden en met een rugzak vol ervaring keerde hij huiswaarts.

De MX Rookies zetten hun training programma voort op de zandcircuits want voor Jeremy staat de EMX 250 wedstrijd van Lommel in België voor de deur in het weekend van 31-07-2021.