Luca van Leer Gelukkig heb ik mijn eerste punten binnen,

30 juni 2021  

Het eerste NK weekend zit er weer op! Het was een moeizaam weekend wat begon met de vrije trainingen op vrijdag.

We kregen de kart niet lekker afgesteld, de baan had veel te veel grip en we kregen het niet lekker voor elkaar. Ik kon niet de tijden rijden die ik normaal kon halen.

Op zaterdag waren er gelukkig nog een aantal trainingen en de laatste sessie voor de kwalificatie hadden we de juiste setting gevonden J

Ik heb dan ook een goede kwalificatie gereden en mocht zondag starten op positie 3!

Tijdens race 1 heb lekker kunnen rijden en ben ik als 3e gefinisht. Maar wat een domme fout heb ik gemaakt, bij de start ben ik met mijn banden buiten de corridors gekomen en kreeg ik 3 seconde tijdstraf, waardoor ik op plek 4 ben geëindigd. Balen, want hierdoor moest ik tijdens race 2 als 4e starten. Bij de start verloor ik direct een plekje, maar wist deze tijdens de race terug te winnen. Ik eindigde op de 4e plek. Helaas merkte we dat mijn snelheid toch weer wat was afgezakt door de grip, dus we hebben een andere setting gegokt, ook met het oog op een naderende regenbui.

Helaas pakte dit niet goed uit en kon ik tijdens de laatste race de kopgroep niet meer bijhouden, mijn snelheid zakte af. Gelukkig kon ik nog als 6e finishen.

Doordat anderen het minder goed hebben gedaan overall, kon ik toch een mooie 4e NK plek mee naar huis nemen.

Op mijn beker en podium moet ik nog een paar weken wachten,want er liep nog een protest tegen een mederijder, waardoor er nog geen uitreiking mogelijk was.

Gelukkig heb ik mijn eerste punten binnen, op naar de volgende race!