Ivano van Erp knokt zich met pijnlijk hoofd naar zes punten in EMX125 Engeland

28 juni 2021  

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft in de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Britse Matterley Basin 6 punten weten te scoren. Normaal is dit niet het aantal waar de crosser uit Oss voor wil gaan maar bij een valpartij in de eerste manche kreeg hij een harde klap op zijn hoofd, welke hem de rest van de dag parten speelde.

Op het prachtige circuit van Matterley Basin werd de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap verreden. Op het legendarische circuit lag het tempo hoog omdat er door de goede weersomstandigheden minder sporen in kwamen dan normaal het geval is. Ivano had het goede gevoel gelijk te pakken op het circuit en wist met een vijfde tijd een goede uitgangspositie te creëren voor in de manches!

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Ivano een goede uitgangspositie had. Dit was echter van korte duur want door een valpartij werd hij helemaal teruggeslagen naar een 38ste plaats. Tevens was hij hard op zijn hoofd terecht gekomen en was nadien duizelig. Toch zette hij door en wist met een zeventiende plaats toch nog vier punten te pakken.

Ondanks de pijn in zijn hoofd was hij vastbesloten om in de tweede manche van start te gaan. Hij had het moeilijk om zich goed te concentreren en dit maakte het dan ook erg lastig op het snelle circuit van Matterley Basin. Toch wist van Erp er nog twee punten uit te halen en kwam op een negentiende plaats over de finish!

Aankomende zaterdag staat de tweede wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap op het programma in het Italiaanse Maggiora.

Daguitslag EMX125 Engeland:

1  Haakon Osterhagen 45 Pnt

2 Ferruccio Zanchi 43 Pnt

3 Bobby Bruce 37 Pnt

4 Marc Antoine Rossi 36 Pnt

5 Sacha Coenen 33 Pnt

21 Ivano van Erp 6 Pnt