Cohen pakt dubbele zege tijdens geweldige openingsronde Yamaha R3 bLU cRU Cup

14 juni 2021  

De Nederlandse en Belgische rijders hebben een ijzersterke indruk achtergelaten tijdens de openingsronde van de Yamaha R3 bLU cRU Cup in Oschersleben. Bryan Cohen wist beide races te winnen. De Yamaha R3 bLU cRU Academy kwam in hetzelfde weekend in actie tijdens het IDM in Most, waar Jef Van Calster na twee sterke optredens net geen puntje wist te pakken.

De Yamaha R3 bLU cRU Cup wordt dit jaar in de nieuwe opzet samen met Duitse collega’s verreden. In het weekend van 12 en 13 juni werd de openingsronde van het seizoen verreden op het circuit van Oschersleben. De BeNeLux rijders lieten zien een zeer goede voorbereiding te hebben gehad. De rijders leerden van elkaar op en naast de baan, en maakten er een mooi spektakel van. Na afloop van de eerste race werd de complete top-vijf bezet met rijders van de BeNeLux organisatie. Bryan Cohen won de race voor Nick Roelfsema, Ferre Fleerackers, Senna van den Hoven en Sven Wind. In de tweede race was Cohen opnieuw de sterkste, ditmaal gevolgd door twee Duitse collega’s.

Joey Litjens, Coördinator Yamaha R3 bLU cRU Cup BeNeLux: “Ik heb zo genoten van de rijders dit weekend en wat een niveau hebben we dit jaar! We kunnen wel zeggen dat de ingeslagen route met de nieuwe opzet van de Cup in combinatie met de Academy gelijk zijn vruchten afwerpt. Ik wil ook Yamaha Duitsland bedanken voor hun perfecte organisatie en samen met hen brengen we alle rijders naar een hoger niveau. Ik wil Bryan Cohen feliciteren met zijn zeges, maar ook een groot compliment voor de 14-jarige Nick Roelofsema. Ik kan niet wachten om met deze groep zeer gemotiveerde en getalenteerde rijders verder te gaan werken in Schleiz!”

In hetzelfde weekend raceten de Yamaha R3 bLU cRU Academy rijders tijdens de tweede ronde van het IDM Supersport 300 kampioenschap in Most. Oliver Svendsen kwam in de kwalificatie stevig ten val, waardoor hij niet fit genoeg was om de wedstrijden te rijden. Jef Van Calster en Luuk de Ruiter lieten een sterke indruk achter in de races. De jonge Belg en Nederlander wisten vergeleken met het voorgaande evenement flinke progressie te maken, wat helaas net geen punten opleverden. Van Calster kwam er met een zestiende en zeventiende plaats echter wel heel dichtbij. Mia Rusthen kon vanwege de geldende coronaregels in Noorwegen niet de overtocht maken naar Tsjechië.

Kevin van Leuven, Coördinator Yamaha R3 bLU cRU Academy: “Ik denk dat we een mooi weekend hebben gehad. Natuurlijk was het domper van de crash van Oliver, maar we zijn erg tevreden over de progressie van Jef en Luuk. Het is in de 300 klasse belangrijk om goed in groepjes te kunnen rijden en daar hebben ze in Most echt stappen in gemaakt. Ze hadden beiden punten verdiend, maar dat zat er niet in. We zijn er zeker nog niet, maar als de rijders deze lijn blijven vasthouden, dan volgen de punten snel genoeg!”

De tweede ronde, Race 3 en Race 4, van de Yamaha R3 bLU cRU Cup wordt verreden in het weekend van 23 t/m 25 juli op het circuit van Schleiz in Duitsland. In datzelfde weekend komen de Yamaha R3 bLU cRU Academy rijders ook in actie op de Schleizer Dreieck in de IDM Supersport 300 categorie.