GP van Portugal in Portimao: FP3 en QP

17 april 2021  

De kwalificatietraining voor de eerste Europese Grand Prix van 2021 is achter de rug. Voor de lege tribunes van het Autodrome Internacional Algarve behaalden de NTS RW rijders de plaatsen 27 (voor Hafizh Syahrin) en 29 (Fraser Rogers).

Voor de Engelsman was het deze zaterdag wederom een unieke ervaring als Moto2 coureur. Met een verbetering van de rondetijden ten opzichte van de FP-sessies (de vrije trainingen) kan het team tevreden zijn met het rijden van deze nieuweling. De kwalificatie van Hafizh Syahrin verliep duidelijk minder dan vooraf gedacht en misschien ook wel op gerekend. Maar op het moeilijke circuit met de vele hoogteverschillen slaagde de coureur uit Maleisië er niet in om verder naar voren te komen. We zullen morgen de warm-up nodig hebben om te bekijken of er nog aanpassingen mogelijk zijn voor de race van morgenmiddag, die om 15.30 Nederlandse tijd begint

Hafizh Syahrin was duidelijk in zijn commentaar

In de ochtend zijn we erin geslaagd om de set-up nog verder te verbeteren. Op basis hiervan dachten we goed te kunnen presteren tijdens de kwalificatie. Helaas kwam dat er niet uit en was ik niet in staat om snel genoeg te zijn voor een goede startpositie. Morgenochtend tijdens de warm-up zullen we nog wat zaken veranderen om zo goed voorbereid te zijn voor de race. Ik was teleurgesteld in mezelf en moet sorry zeggen tegen mijn team. Morgen gaan we er alles aan doen om een top 20 finish te halen. Het gevoel is in ieder geval beter dan in Qatar. Als ik morgen kan aansluiten bij een groep heb ik vertrouwen in een goede afloop.

Ook Fraser Rogers kijkt met gemengde gevoelens terug:

Vanochtend tijdens FP3 kon ik me echt verbeteren ten opzichte van gisteren. Ik kon veel beter overweg met de machine. Vanmiddag tijdens QP dacht ik nog sneller te kunnen maar ik wilde dat te snel realiseren in plaats van kleine stappen voorwaarts te maken. Ondanks dat ik het verschil met de snelste rijders wist te verkleinen was ik niet tevreden met mijn manier van rijden. Morgen ga ik tijdens de warm-up terug naar de aanpak tijdens FP3. Mijn doel voor de race is te finishen.